Het einde van 2016 is in zicht en dat betekent dat dit alweer de allerlaatste Friyay met #haagseschatten weekendtips van dit jaar is. We gaan er stiekem vanuit dat jullie onze tips ten harte hebben genomen en dus oneindig veel nieuwe plekjes hebben ontdekt, tijdens je bomvolle Haagse weekenden! 🙂 Lees in deze allerlaatste FRIYAY van 2016 hoe je het jaar in stijl afsluit en 2017 ook weer flitsend begint!

Wie vorig maand de unieke ‘dak markt’ van Urban Farmers heeft gemist, krijgt vandaag een herkansing. Scoor tussen 16.00 -18.00 uur de lekkerste verse tomaten, sla en vis bij de bijzondere marktkraam boven op het dak van voormalig kantoorgebouw ‘De Schilde’! Handig om te weten: toegang is gratis en betalen kan alleen nog contant. Vergeet je niet van het uitzicht te genieten?

Als je dan toch – soort van – in de buurt bent van het Zuiderpark, neem dan ook zeker een kijkje bij een ander spektakel deze vrijdag: de Pre-Party BLOCKJAM wintereditie. BlockJam is een Urban wijkfestival georganiseerd voor en door jongeren. Op het programma staan toffe activiteiten voor jong en oud. Altijd al een keer willen breakdancen, rappen, DJ-en of je eigen graffiti willen maken? Grijp je kans en zorg dat je erbij bent!

Zaterdag barst natuurlijk het oudejaarsfeest los. Start je dag met een kijkje bij de indrukwekkende vreugdevuren op Scheveningen en Duindorp. Wie zal dit jaar het grootste vuur bouwen? ’s Avonds barst het feest los met een vuurwerkshow, verschillende DJ’s en wordt het nieuwjaarsvuur op spectaculaire manier ontstoken.

Waar vier jij oudjaarsavond? Thuis met vrienden of op één van de vele feesten? Volop keuze om het jaar met een lekkere knalfuif af te sluiten. Kies je voor NYE Super Heroes in het Paard van Troje, Goud & Nieuw – Goldenboys in de Rootz, DOOP NYE in de Grote kerk of gaan jouw voetjes van de vloer tijdens Pip Oud & Nieuw: Future van de toekomst. Wat je ook kiest, maak er een mooie avond van!

Voor de die-hards onder ons die hun kater op 1 januari wegwerken met een duik in de zee, hebben we een wel heel leuke tip! Ga dit jaar niet voor de traditionele Nieuwsjaarsduik, maar voor de Nieuwjaarssúrf! Georganiseerd door kersverse Haagse schat Hart Beach kan je iets ten zuiden van het Kurhaus het nieuwe jaar (uiteraard in je mafste outfit) al surfend inluiden. En heb je zelf geen board, maar wil je wel mee doen? Geen probleem! Hart Beach heeft genoeg softtops die je mag lenen. Hoe leuk wordt dat!

Uiteraard kan je daarna op een van de vele nieuwjaarsborrels het nieuwe jaar nogmaals inluiden. Proost bijvoorbeeld bij de Franklin met oesters en heerlijke deuntjes van Sjoerd van Schuylenburch op de liefde, vriendschappen, goeie grappen en het leven. Of geniet van Nieuwjaarsbubbels en Zondag Live met Q-tet bij Haagse schat Brasserie Ock. Het repertoire is een waar feest der herkenning, waarbij op elk nummer kan meegestampt en gezongen worden.

Wij wensen je een fantastisch mooi oudejaarsweekend en kijken er nu al naar uit jullie in 2017 weer te voorzien van de leukste #haagseschatten weekendtips!