Als we het slechte weerbericht van dit weekend maar net zo lang met z’n allen blijven negeren, waait het hopelijk snel genoeg over… Toch? Dit weekend staat helemaal in het teken van buitenfestiviteiten en een paar miezerbuitjes mogen de pret niet drukken! Summer-izing: dit weekend is weer één en al eten, drinken, dansen & shoppen.

Wat is nou een betere besteding van je vrijdagavond dan bier drinken of bootje varen? Juist, Bier & Boat: de liefdesbaby van Haagse schatten The Hague Boat en EIBER Bier! Een dobberende bierproeverij over de Haagse grachten lijkt ons een topbegin van dit weekend. Reserveer je plekjes hier!

Trek, zodra je van je zeebenen af bent, snel het centrum in want de dames van Zusjes vintage boetiek organiseren dit hele weekend een Kilosale! Hier kan je onder het genot van bubbels, muziek en een vleugje glitter prachtige vintage kleding per kilo inslaan. Overigens is dit niet de enige plek waar je vrijdagavond lekker kan winkelen. Het is namelijk Den Haag Shopping Night! Door de hele stad zijn winkels en horeca tot middernacht geopend en bijna overal zijn speciale acties. Het thema Boogie Woogie Wonderland (geïnspireerd door Mondriaan) kleurt de straten rood, geel en blauw en staat centraal in o.a. filmvertoningen en verschillende optredens. Kijken, kijken èn kopen dus!

Winkelen vreet energie, dat weten we allemaal. Gelukkig hebben ze daar op het Lange Voorhout al helemaal over nagedacht. Hier staan het hele weekend meer dan 25 Haagse restaurants met keukens uit alle windstreken ter plekke hun typische gerechten te bereiden voor de eerste editie van het Haagse Wereld Hapjes festival. Ook aan het Prins Hendrikplein wordt er gefestivald. Hier is het (vanaf woensdag 28 juni al!) weer raak met de 37ste editie van het Zeeheldenfestival. Dit grootste buurtfeestje van Den Haag heeft weer een hoop moois op de planning staan voor jong en oud. Workshops, optredens, wandelingen, noem maar op. En alsof twee festivals per weekend nog niet genoeg was, staat Scheveningen op zaterdag en zondag in vuur en vlam tijdens het Bonfire Beach Fest. Het hele strand is één groot open festivalterrein met een bomvol programma van culturele, muzikale, culinaire en sportieve activiteiten.

Ben je nou niet zo van de festivals en blijf je liever in de huiskamersferen? Maak dan een klein fietstochtje naar Haagse schat Kasserie OCK! Zaterdagmiddag om 12.30u speelt Toneelgroep Facet de eenakter Een Lichte Lunch, gevolgd door een heerlijke – hoe kan het ook anders – lunch. Is dat nog te enerverend na die heftige Shopping night? Reserveer dan snel een kittige High Wine bij het Haagse kattencafé Ditjes & Katjes! Geniet tussen de katten van zorgvuldig uitgekozen wijnen en heerlijke hapjes. Wel snel zijn met reserveren want het kattencafé heeft beperkt plek!

Als je op zondag nog puf denkt te hebben, koop dan gauw een startnummer voor de Haagse editie van de Urban Trail! Niet zo’n hardloper of geen conditie zijn geen excuses want bij dit evenement draait het niet om je eindtijd. Die 10 kilometer kan misschien wat afschrikken maar door alle bijzondere locaties (o.a. Het Eschermuseum, Pathé Buitenhof, Paard) ben je bij de finish voor je er erg in hebt! Heb je liever een bak koffie dan een flesje sportdrank, moedig dan even de dappere lopers aan om daarna – langs het parcours -bij Haagse schat Bliss op het terras te ploffen.

Stel, je kwam vrijdagavond met twintig tassen thuis en je hebt festivals van hierboven bezocht maar je mist nog steeds iets aan je weekend? Ga dan op zondag naar de Home Made Market @ de Fred. Grote kans dat je hier tussen alle unieke handgemaakte producten (en jawel, ook heel veel lekker eten) en ander vertier jouw missing piece vindt!
Als je weekend met deze overvloed aan to do’s dan nog niet geslaagd is, weten wij het ook niet meer. Laat je ons weten welk item jouw weekend compleet heeft gemaakt?