Worden jullie ook zo blij van het vooruitzicht op een extra lang weekend? Ik ben dol op deze ‘bonus weekenden’! En dan is er dit weekend tussen al je paasbrunches, -lunches en -borrels ook nog eens super veel tofs te doen in Den Haag, het kan niet op! Of je nu wilt dansen, shoppen of borrelen. Je zit dit weekend sowieso goed! Zit je klaar voor de overvolle Haagse schatten Friyay van deze week?

VRIJDAG

Is het voor jou vandaag écht een goede vrijdag en ben je lekker vrij? Dan kan jouw weekend om 15.00 uur al beginnen bij het Hipfest in Scheveningen! Voor de vierde maal barst de Keizerstraat vanmiddag tot in de late uurtjes uit zijn voegen door optredens van 30 acts! Fijne info: dit evenement is gratis te bezoeken.

Ben jij vandaag nog wel hard aan het werk? Begin je weekend dan goed bij het fijne Pan y Vino aan het Spui, waar je in een relaxte Spaanse sfeer geniet van zes verschillende wijnen en heerlijke hapjes tijdens de High Wine Tasting. Reserveer nog wel even snel als je verzekerd wilt zijn van een plekje! Ook kun je vandaag weer borrelen op grote hoogte bij de maandelijkse Rooftop Music Night van Urban Farmers. Daar waan je je voor even in New York, met een fenomenaal uitzicht over onze mooie stad en de lekkerste lokale happen en drankjes. Ik vind echt dat iedere lezer van onze Friyay hier minimaal 1 x geweest moet zijn! Ok dat gezegd hebbende, snel door naar de zaterdag.

ZATERDAG

Dan ga je namelijk extra vroeg uit de veren om de verstopte gouden boterhammen van Bakkerij Victor Driessen te zoeken! Ja je leest het goed, de paashaas van deze bakkerij is vrijdagnacht druk in de weer geweest om in en om de Vogelwijk kartonnen gouden boterhammen te verstoppen. Ben jij de gelukkige vinder? Dan krijg je vandaag tegen inlevering van zo’n boterham een heerlijk paasbrood cadeau, hoe leuk!

Daarna fiets je lekker door naar De Pier want daar staat de eerste Salt Market van dit seizoen weer op het programma! Drie dagen lang lekker shoppen en struinen. Tof om te weten: Salt Market zet zich vanaf deze editie in voor een schoner strand en een schonere zee! Samen met Trashure Hunt vragen zij aandacht voor de problematiek rondom ‘plastic soep’ en willen ze de strijd aangaan tegen het zwerfafval. Wat een top initiatief Kreativ events!

ZONDAG & MAANDAG

In de blog van Barbara las je eerder deze week al dat je dit weekend weer op het Plein moet zijn, daar staat op zondag en maandag namelijk die heerlijke Le Marie Marché! En weet je wat het leuke is? Je boodschapjes van deze fijne Franse markt kun je gewoon afrekenen met je Haagse schatten cadeaubon! Op tweede paasdag na al dat eten tijd voor wat beweging? Aloha Surf verstopt (500!) paaseitjes op het strand, hop hop in actie jij! En wist je eigenlijk al dat het Lange Voorhout dit hele weekend wordt omgetoverd tot Home Made Easter Market?

TIPS MET KIDS

Mocht je het gemist hebben: afgelopen woensdag  is het avontuurlijkste theaterfestival voor peuters en kleuters weer neergestreken in Den Haag. Festival 2 Turven Hoog brengt de mooiste theater-, dans-, muziek-, en muziektheatervoorstellingen uit Nederland en Europa voor de allerkleinsten. En ook dit weekend zijn er op diverse locaties super leuke voorstellingen voor jouw koter(s)! Check het hele programma hier:  http://2turvenhoog.nl/festival-2-turven-hoog-2018/.

Geniet van je extra lange weekend en alle eieren!