Zijn er mensen, net als ik, die vorig weekend hadden bedacht om alle Sinterklaas inkopen te doen en dankzij de ‘Black Friday gekte’ gillend de stad weer zijn uitgerend? En die dus dit weekend in de stress zitten omdat er nog maar één weekend is voor 5 december? Gelukkig kennen we een prachtig arsenaal aan schatten met de leukste cadeautjes en zijn er ook dit weekend veel leuke dingen te doen om die stress weer even helemaal te vergeten. Hier komen de leukste #haagseschatten weekend- en cadeautips om Sintstress te voorkomen!

VRIJDAG
SinterKAAS kapoentje, mag ik in mijn schoentje, zo’n lekker flesje EIBER bier, daarmee doet u mij heel veel plezier. EIBER bier heeft een heerlijk winters biertje en deze combineert ‘toevallig’ perfect met hun bierkaas De Baron. Daarom organiseren zij een Bier en Kaas proeverij, in de tuin, mét vuurkorf. Een betere start van het weekend kan ik me niet bedenken.

Over lekkere biertjes gesproken, het perfecte cadeau voor je broertje/nichtje/vader koop je bij Dorst. Ze hebben er biertjes in alle soorten en smaken en met de meest bijzondere etiketten.

Dan is het tijd voor wat culturele ontspanning. Met Hoogtij viert Den Haag haar moderne kunst. Op twintig verschillende locaties, van nette galerie tot underground atelier. Van gevestigde tot experimentele kunst, installaties en performances. Je kan mee met een rondleiding of zelf op onderzoek uit gaan.

En ben je toch in de stad, loop dan zeker even het binnenhof op. Op de Ridderzaal is de projectieshow Old Masters New Heroes te zien. Deze start ieder kwartier en zet dit prachtige gebouw wel in een heel bijzonder lichtje!

ZATERDAG
De laatste Le Marie Marche van dit jaar staat dit weekend weer op het plein. Haal hier de lekkerste hapjes voor die gezellige Sinterklaasavond of scoor er iets leuks of lekkers als cadeau voor je favo familielid!

Ik heb echt een beetje gehuild toen Collectiv. aan de prinsenstraat zijn deuren sloot. Het was voor mij dé perfecte winkel voor cadeautjes voor al je vriendinnen, schoonzusjes en buurvrouwen (en om eerlijk te zijn, voor jezelf), of om gewoon even rond te neuzen. Gelukkig openen zij, precies op tijd, vandaag hun nieuwe winkel in de Schoolstraat. Geef jezelf een uurtje de tijd, dan heb je echt voor iedereen een cadeautje gevonden.

Altijd al een keer willen vliegen? Haagse schat K’dans heeft vandaag een workshop Antigravity, waarin je in een hangmat met de zwaartekracht leert spelen. Hoe gaaf is dat? Kijk of je snel nog een plekje kunt bemachtigen of schrijf je alvast in voor een van hun andere toffe workshops.

ZONDAG
Zondag is en blijft voor ons de perfecte borreldag. En gelukkig is De Paerl het daarmee eens. Zij organiseren zondag een Buurtborrel, om onder genot van een biertje even lekker bij te kletsen met oude buren, of om nieuwe buren te leren kennen. Ook wordt er de hele middag gejamd, dus vind je het leuk om daaraan mee te doen, vergeet dan je instrument niet!

We eindigen december altijd met een knal, maar dit jaar beginnen we de decembermaand ook zo! Vanavond kleurt de hemel van Scheveningen dankzij de Wintervuurwerkshow, in dezelfde sfeer als de vuurwerkshow van deze zomer, alleen dan met een glühwijn in je hand in plaats van een roseetje.

En mocht je nou geen tijd hebben gevonden dit weekend om nog te shoppen,  kijk dan eens op de webwinkels van A Little Lem of Pepita d’ Oro. Zij verkopen allebei super mooie handgemaakte sieraden, waarmee je een ander of jezelf zeker weten blij gaat maken! Of je bestelt je natuurlijk onze Haagse schatten cadeaubon. Kan diegene voor wie je hem koopt lekker zelf kiezen bij welke Haagse schat hij of zij ‘m inlevert!