Moeten jullie ook even acclimatiseren nu de zomer dan toch echt voorbij lijkt en de herfst haar intrede heeft gemaakt? Om de pijn een beetje te verzachten vandaag een extra volle Friyay met Haagse schatten weekendtips.

We trappen het weekend vanavond af bij Pop – up store Heet Strijken in de sterk opkomende Boekhorststraat. Daar staat alweer voor de zesde maal ‘HEET KIJKEN’ op het programma. En ik realiseer me, dat behoeft waarschijnlijk enige uitleg. Komttie: HEET KIJKEN is een maandelijks wisselende pop-up expositie waarbij kunstenaars, artiesten en mode een dialoog met elkaar aangaan. Tijdens de editie van vandaag presenteert Cecile Hooijdonk haar illustraties en gedichten in de etalage van de winkel. Tof toch? En oh ja, je krijgt er vanavond ook nog eens 20% korting op alle vintage kleding.

Dat Den Haag van alle markten thuis is, hoeven we jullie natuurlijk al láng niet meer te vertellen. Dit weekend bewijzen we weer waarom: het hele weekend vind je de Salt Market op de Pier van Scheveningen en op zondag staan zowel de Flagship Market als Pure Buren op het programma in het Zeeheldenkwartier. Lekker struinen, lekker happen en misschien soms even schuilen voor de buien bij één van onze Haagse schatten? Je bezoekje aan de Salt Market op Scheveningen kun je trouwens heel goed combineren met de eerste editie van Heel Scheveningen Bakt in de Keizerstraat. Jawel, je leest het goed. Dus hup trek die taartvorm uit je oven en doe er mee aan deze heuse bakwedstrijd. Alleen proeven mag uiteraard ook!

En over proeven gesproken: het is dit weekend Oktoberfest op de Grote Markt. Haal dus snel je lederhose uit het vet en leer die Deutsche schlagers uit je hoofd, want het wordt weer genieten van dit favoriete Duitse feestje. En met alle geplande optredens zit dat laatste wel schnor! Om de belevenis compleet te maken, kun je er ook terecht in het Schnitzelparadijs, eet je er Bratwürsten en drink je er bier, veel bier.

Wat rustiger aandoen dit weekend? Bezoek  dan Open Ateliers Den Haag. Dit weekend openen ruim 50 kunstenaars hun atelier voor jou! Kom op je gemak kunstwerken bekijken, kunstenaars aan het werk zien, kunst kopen direct van de kunstenaar, of neem deel aan één van de workshops. De ateliers bevinden zich binnen of aan de grachtengordel van onze mooie binnenstad.

Maak er weer een feestje van, doen wij dat ook!

heet-strijkensalt-market-iiopen-ateliers