Jawel, er is écht ook een voordeel van die taaie maandag na het weekend: terugkijken op hoé fijn en gezellig het is geweest! Dit weekend trappen we af met de laatste mooie dag van augustus en laten we je zien wat voor moois september voor ons in petto heeft. Van een fijne filmavond op een toffe locatie tot een heerlijke wijnproeverij in een bijzonder groen stadspark. Verheug je er maar vast op, in deze friyay lees je de allerleukste #haagseschatten weekendtips van Den Haag!

VRIJDAG

Joepie, je kunt starten met een fijne middag én avondfilm bij een van mijn lievelingsplekken: De Waterkant in het Westbroekpark. In de bunker (ja, je leest het goed!) staat om 16:00 uur de komedie ‘Morgan, a suitable case for a treatment’ op het programma tijdens deze Bunker Movie Night. En na een heerlijk pastabuffet start om 19:00 uur start de topper ‘Good Bye, Lenin’. Dat is al een prettig feitje opzich, maar als ik je nou eens vertel dat je de films helemaal voor noppes kan zien, dan wil je toch sowieso gaan? Nú al genieten toch!

Culturele trek? Dat heb ik sowieso altijd, nouja die échte trek trouwens ook, maar ik doel nu op dat portie cultuur snuiven. Wie zo’n flinke dosis cultuur ook wel ziet zitten kan naar het UIT-Festival Den Haag, dat dit hele weekend op volle toeren draait. Dansen op muziek? Leuke acts zien of gewoon een hapje eten met cultureel vermaak? Breng een bezoekje aan de matchmuur, waar jij een date vindt om samen mee naar het volgende culturele feestje, de Museumnacht, te gaan! Kijk op de website voor het hele programma door de hele stad! Superveel plezier!

ZATERDAG

Als je na al dat heerlijk zomerse geborrel weer zin hebt in een middagje stoere vrouwen energie, trek dan zo’n sexy zittende wetsuit aan! Balanceren op een SUP op golvend water, longboarden en relaxte Yoga vibes zorgen voor flink wat Girl Power tijdens het Run-SUP-Yoga Event bij Hart Beach! Sluit deze sportieve dag af met een dansje op het strand en een lekkere cocktail als beloning. Wauw, ik heb nu al zin!

Na een week hard werken wil je soms liever genieten van een rustige zaterdag. Dan is lekker je huisje pimpen ook best een goed idee! Komt dat even mooi uit, want Haagse schat Filya Indoor Garden heeft het hele weekend 20% op alle plantjes en ze hebben echt alles. De hippe pannenkoekenplant bijvoorbeeld of van die fijne mini-cactussen voor in het raamkozijn. Heerlijke groene aankleding voor je paleisje dus. Neem een kijkje zou ik zeggen!

ZONDAG
Na een luie zaterdag op zondag nog even de billen bewegen? Er zijn speciale zondagochtend fit lessen bij onze Haagse schat K’dans. Kijk op de website voor de verschillende lessen en start deze dag met lekker veel bewegen en zweten in je danspak. Kan je daarna altijd nog even een uitstapje maken richting stad of languit op de bank voor wat after-zaterdag ontspanning.

Op 1 & 2 september is er weer een ‘Le Marie Marché’: een super sfeervolle markt met enorm veel leuke kraampjes, héérlijke happen en fijne franse muziek. Dit keer op een prachtige locatie in de binnenstad: De Lange Vijverberg. Een beetje tweedehands shoppen of gewoon ontspannen tussen de kraampjes hoppen.

Markthoppen en meer lekkernijen proeven? In het Zeeheldenkwartier staat wederom veel gezelligheid op de planning. Tijdens het Prins Hendrik Herfst Feest kun je met vrienden of familie echt relaxed genieten van muziek, kunst en lekker eten. Je hoeft er niet de hele dag te vertoeven, maar een bezoekje aan deze fijne buurt is het zeker waard. Gegarandeerd plezier!

Wijn! Waar? Zondag kun je in de knusse groene stadstuin Emma’s hof wijn proeven tussen 16:00 – 19:00 uur. Klikt dat niet gezellig? Kleine slokjes, heel goed ruiken, flink genieten en dan… tja, ik drink het dan eigenlijk altijd per abuis gewoon op in plaats van ruimte te maken voor een volgende wijn. Enfin, wijn smaakt altijd lekkerder tussen de geur van bloemen en zomers gras, dus schrijf je vooral even in, dan weten zij ook hoeveel wijn ze koud moeten zetten. Proost!

Wil je na deze wijnborrel echt nog laaaang niet terug naar huis? Op het terras van De Groene Parel geven twee topmuzikanten Remco Prins en Arie Spaans een akoestisch live optreden tussen 18:00 – 20:00 uur. Je kunt er overigens ook een lekker hapje eten. De keuken is open vanaf 17:00 uur en het swingende duo start om 18:00 uur!

Laten we september goed aftrappen en weer volop gaan genieten! Have fun!