Lang verwacht, maar toch weer aangetreden: de vrijdag! En die starten we natuurlijk met de wekelijkse Haagse schatten weekendtips. Wij bundelen ze ook deze week weer voor je in de Friyay! Je hebt nog een paar uur de tijd om jouw weekendplannen concreet te maken.

Vandaag start de zevende editie van het Rewire Festival. Dit jaarlijkse festival bestaat uit bijzondere concertjes van uiteenlopende muzieksoorten, films, lezingen en workshops. Toffe, onverwachte samenwerkingsverbanden en dat op de meest unieke locaties. Denk aan de Grote Kerk en de Lutherse Kerk, het Korzo Theater en het Nutshuis, maar ook het Koorenhuis en het Paard. Check het volledige programma op de site want van vrijdag tot en zondag barst Den Haag cultureel uit haar voegen!

Dat Den Haag van alle markten thuis is, blijkt ook dit weekend weer. Het Plein wordt zaterdag en zondag omgetoverd tot de Franse markt Le Marie Marché. Die dit jaar is veranderd in een reizende versie, iedere keer op een andere verrassende Haagse locatie dus. Twee dagen lang genieten en ontdekken. Proost met je glas cider, struin lekker rond met Franse chansons op de achtergrond en eet als een god in Frankrijk. Ben je zaterdag op zoek naar een leuke activiteit voor het hele gezin? Dan is de circusvoorstelling Gamla och Nya van Circaso iets voor jou! In deze mooie voorstelling in theater De Nieuwe Regentes springen, stappen en vliegen 14 kinderen van oud naar nieuw. Natuurlijk steek je na de voorstelling nog even de straat over voor een bezoekje aan Haagse schat Kali Tengah. Klets er na met een heerlijke kop koffie of thee, of neem iets lekkers mee voor thuis.

Op zondag krijg je het druk. Dan vindt de eerste editie van de Flagship Market plaats in de Prins Hendrikstraat midden in het bruisende Zeeheldenkwartier. Mooie producten, mooie verhalen achter de producten en gegarandeerd een top sfeertje. Kijk vooral ook even bij Bar en Zo en trakteer jezelf na de markt op met liefde bereidde sushi van de Sushimeisjes! Maar ook de Swan Market strijkt zondag neer in Den Haag. Het Kerkplein is de locatie voor deze markt waar je shopt bij één van de vele kramen, neerstrijkt op het food court, slurpt van een gekoeld drankje bij het SWAN-barretje, een heerlijk bakkie drinkt bij de barista’s van Pop Up Espresso en geniet van de muziek terwijl je kids zich uitleven op het springkussen.

Vier de lente!