Oh yes, het mooie weer is terug! Toen ik vandaag mijn weerapp opende, leek het wel vijf-op-een-rij! Vijf dagen, alleen maar zonnetjes en weercijfer 10. Heerlijk! En bij zo’n zonnig weekend horen natuurlijk veel buitentips. Wij zetten ook deze week weer de allerleukste #haagseschatten weekendtips voor jou op een rij.

VRIJDAG
Om te beginnen wat fijne terrasjes om het weekend goed in te luiden. Een bezoekje aan het strand (Zuid, Aloha, Hart Beach of The Shore) ligt natuurlijk erg voor de hand, maar wist je dat Lot op de Thomsonlaan bijvoorbeeld ook een heerlijk tuintje heeft waar je de hele dag in de zon kan vertoeven? Ook het Anna Paulownaplein is bij mij altijd favoriet. Voor een lekkere borrel bij Wicked Wines, of ben je wel eens bij Hortus geweest? Echte aanrader voor de vegetariërs onder ons! Uiteraard tussen de gangen door om 20.00 uur twee minuten stilte.

ZATERDAG
Vandaag staat in het teken van onze vrijheid! Natuurlijk even proosten dus tijdens het Bevrijdingsfestival. Een bijzondere manier om hier te komen is via de wandeling bombardement Bezuidenhout. Je hoort het aangrijpende verhaal van het bombardement van 3 maart 1945 dat nog duidelijk in het straatbeeld terug te zien is. De wandeling eindigt op het Malieveld bij het Bevrijdingsfestival, waar verschillende podia alle muziekliefhebbers van iets fijns voorzien! Loop zeker ook even door naar het Plein om een bezoekje te brengen aan Le Marie Marché. Speciaal voor deze dag is de Nederlandse kunstenaar Felix Albers gevraagd om zijn nieuwe kunst innovatie ‘Paco Ŝako’, oftewel ‘vredesschaken’ te showen. Gebaseerd op het alom bekende schaakspel, slaan de Paco Ŝako stukken elkaar niet, maar omarmen ze elkaar. Dat past nog eens mooi bij deze dag van de vrijheid.

Ben je toch meer in voor een stranddagje met dit mooie weer, dan is de Surf Swap & Clothing Market bij The Shore een echte aanrader! Naast lekkere bakkies en pancakes kan je er vandaag alles kopen of ruilen wat met surfen en kleding te maken heeft. Wilde je al een tijdje van dat oude wetsuit af? Of ben je juist op zoek naar dat magische board? The Shore is your place to be.

Wil je op een andere manier onze vrijheid vieren? Stap ’s avonds dan aan boord bij Jan en Leonie van The Hague Boat. Geniet op het water van de muziek, een hapje en natuurlijk een lekker drankje. Voel je vrij om deze trouwens zelf mee te nemen!

ZONDAG
Wie het vorige week heeft gemist, krijgt deze zondag een herkansing. Dan heb ik het over de hele gave mini voorstelling van Ans komt Langs! bij onze nieuwste Haagse schat Magasin Horaz. Een unieke plek, een bijzondere voorstelling en maar een beperkt aantal plekjes. Meer verklap ik niet. Oh ja, wel even vooraf telefonisch reserveren!

Ook kan je vandaag nog wat gezellige marktjes afstruinen. Lekker met je haren in de wind op De Pier tijdens de seaside market, of weer genieten op die heerlijke Franse markt met Music by Marly @ Le Marie Marché. Je weekend op een echte Haagse schatten manier afsluiten doe je op het zonnige terras van De Kade aan de Avenue Culinaire. Wist je trouwens dat je daar iedere zondag tot 20.00 uur voor een tientje (!) geniet van een burger, frietjes en een biertje?! Zelf koken is duurder. Of sluit jij je weekend af met de verse Limburgse asperges met livar ham en een krokant eitje bij Capriole Café? Oké, dat is dan misschien een stukje verder fietsen, maar geloof me, dat is het meer dan waard!