Oh yes, het is weer FRIYAY! En ook dit weekend staat Den Haag weer bol van de fijne evenementen en festivalletjes! Zit je klaar voor de #haagseschatten weekendtips van deze week?

Moe na een drukke werkweek? Start je weekend dan lekker ontspannen bij Hometown. Drankje, hapje en… spelletjes! In dé huiskamer van Den Haag is het vanaf 18.00 uur namelijk spelletjesavond, en toegegeven: daar hou ik van! Ga helemaal los op Halli Galli, Yahtzee of Rummikub. En leuke bijkomstigheid: de nieuwe wijnkaart kun je ook meteen even testen.

Niet zo’n fan van spelletjes, of een slechte verliezer? Niet getreurd: we hebben een alternatief. Je kunt het weekend namelijk ook inluiden bij Rrrollend Den Haag. Tijdens de Special Summer Edition sta je met je voetjes op het gras van het Malieveld. Vrijdag tot en met zondag kun je genieten van de lekkere gerechten van meer dan 30 foodtrucks, verschillende wijnbarretjes en fijne muzikale klanken. En het goede nieuws: ook het zonnetje is uitgenodigd!

Op zaterdagmiddag vanaf 12.30 uur staat het Zuiderstrand in Scheveningen in het teken van Schollenpop. Wat in ’97 begon als een strandfeestje voor een paar vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigd gratis Haags festival. De organisatie is nog steeds in handen van de 6 vrienden waar het ooit mee begon, met 1 gezamenlijke hobby: Schollenpop! Kleine, regionale bands krijgen een podium om zich te tonen aan het publiek. En nu je toch met je voetjes in het zand staat:  een stukje verder start dezelfde dag de Olympic Experience. Hét thuisblijfevenement van de Olympische Spelen in Rio. Sporten, sport kijken en sport beleven staan centraal en dat dagelijks tot en met 21 augustus. Volg de prestaties van de Nederlandse sporters in Brazilië, swing mee met de huisband Crazy Piano’s en doe mee aan de meer dan 30 (!) sportactiviteiten. Van zeilen in een Optimist, racen op de kartbaan, klimmen op de klimmuur tot waterpolo in het zwembad.

Zondag struin je tot slot over de Meuk is Leuk markt in het Belgisch Park. Wij zijn niet alleen fan van de naam van dit evenement, maar ook van het concept. Voor het derde jaar op rij staan de Gentse- en de Stevinstraat weer vol met de leukste kraampjes. Handgemaakte producten, veel lekkers om te proeven en heerlijk zwieren in de alom bekende zweefmolen.

Have fun!