Yay! De eerste Friyay van 2018! Had je deze week nog vakantie? Of alweer aan het werk? Ik doe zelf niet aan goede voornemens, maar wel wil ik dit jaar (nog) meer ontdekken in Den Haag. De weekendtips van onze #haagseschatten Friyay zijn daar een goed begin voor! Elk weekend heeft Den Haag namelijk een hoop leuks voor ons in petto. Om te beginnen zijn er natuurlijk talloze nieuwjaarsborrels om het eerste weekend van het jaar te vieren. Bijvoorbeeld de Nieuwjaarsborrel van het superleuke Instock! Behalve alle borrels zijn er ook altijd een hoop leuke andere weekendactiviteiten in #070! Ik heb de leukste hier voor je samengevat. 

Of je het nou kan of niet, van zingen word je vrolijk. Dat weet iedereen. Ik ben dan ook van mening dat er nooit genoeg gezongen kan worden. Hostel en bar de gekke geit organiseert elke eerste vrijdag van de maand een karaoke avond. Dus, nachtegaaltjes en valse kraaien: luid het nieuwe jaar goed in tijdens de New Years Karaoke 2018!

Van zo’n spetterend karaoke optreden moet je natuurlijk even goed bijkomen. Gelukkig hebben Hidden Gym en Urban Farmers weer fantastische lesjes voor je in petto. Begin je zaterdag lekker ontspannen tijdens de Greenhouse Yoga – Acoustic Yoga of schud ’s middags met je billen tijdens de Rooftop Zumba. Ohja en vergeet ook de Zaterdag DakMarkt van Urban Farmers niet! Op zondag kan je meedoen aan de eerste les Office Yoga bij Bleyenberg! En die wordt door niemand minder dan Haagse schat Esther van 100% Yoga gegeven.

Wil je nog een leuke vakantieactiviteit met het hele gezin doen dit weekend? Het Mauritshuis verzorgt op zaterdag een Familierondleiding – Ontdek het Mauritshuis. De museumdocent betrekt de hele familie – jong en oud – bij deze tour. Hoe leuk is dat?!

Voor de (creatieve) huismussen heeft Cotton Candies een superleuke workshop bij Collectiv: CC’s Creative Class | The Skinny Textbracelet. Deze superleuke workshop duurt 2 uur en je maakt zelf twee prachtige armbandjes met eigen tekst. Vergeet niet te reserveren want er is beperkt plek!

Zondag vindt er in Muzee Scheveningen een bijzonder concert plaats: Jazz in Zicht: The life of Chet Baker. Is Cool Jazz echt jouw ding, of ben je gewoon reuze benieuwd? Dan mag je dit zeker niet missen! Bonus: de aanwezigheid van bassist Harry Emmery die zelf een tijd deel uitmaakte van de band van Chet Baker himself!

Op Nieuwjaarsdag ben ik lekker wezen uitwaaien op het Scheveningse strand. Een winterse wandeling is immers altijd een goed idee! Deze zondag ontdek je samen met boswachter Fred het Landgoed Ockenburg tijdens Wandelen op Ockenburgh // The Sunshine Special. De wandeling start bij Haagse schat Brasserie ock. Als je via de site de bon uitprint, krijg je hier van tevoren een lekker bakkie! Als je dan helemaal fris of juist rozig bent van de wandeling, blijf je gewoon lekker bij Ock hangen voor de Live op zondag met Blue Boys. Vergeet niet dat Ock ook zoals altijd weer een daghap heeft!

Wat doe jij tijdens het eerste weekend van 2018? Laat het ons weten met #haagseschatten!