Vandaag is een bijzondere VRIJdag, die ene dag in het jaar dat we met elkaar bewust stil staan bij onze vrijheid. Een mooie dag. Want nadat we gister allen twee minuten stil waren, vieren we vandaag extra hard dat wij in vrijheid leven. En dat vieren kun je eigenlijk gewoon het hele weekend doen, we hebben namelijk een overvolle Friyay boordevol #haagseschatten weekendtips!

Natuurlijk start jij je weekend vanmiddag net als wij met het Bevrijdingsfestival op het Malieveld om onze vrijheid te vieren met dansjes, drankjes en de leukste bandjes.

We kunnen er ook dit weekend simpelweg niet om heen: Den Haag is weer van alle markten thuis(basis)! Terwijl het Kerkplein (rondom de Grote Kerk) op zaterdag én zondag wordt omgetoverd tot de Franse markt Le Marie Marché, is Het Plein zondag het decor voor de Swan Market, vindt in de Keizerstraat de Lifestylemarket de Klavertjesmarkt plaats en is de tweede editie van de Flagship Market een feit in de Piet Heinstraat. Dat wordt een knap staaltje timemanagement dit weekend! Wij ervaren enige keuzestress.. 😉

En dan is er op zondag ook nog een nieuw festival in de stad: het Festival des Primeurs. Een festival dat geheel in het teken staat van de lente, als dat geen zonnige zondag wordt! In het Hofkwartier worden honderden meters echt gras uitgerold, picknicktafels neergezet en heuse Lentepleinen gecreëerd. De fijne ondernemers in dit mooie stukje Den Haag serveren er hun lente drankjes, feestelijke hapjes en ook aan DJ’s is gedacht. Wij zijn bij voorbaat al fan!

Maar er is meer tofs dit weekend. Weleens gehoord van Jane’s Walk? Een korte uitleg: het eerste weekend van mei wandelen jaarlijks in meer dan 150 (!) wereldsteden bewoners met elkaar door hun stad om niet alleen de stad, maar ook elkaar beter te leren kennen. En Den Haag doet mee dit jaar! Er zijn o.a. wandelingen door het Zuiderpark, Het Binnenhof, de Bomenbuurt en Scheveningen. Hoor de unieke verhalen over je eigen stad, maak kennis met delen van de stad waar je normaal gesproken niet komt en kom in contact met je stadsgenoten.

Het weekend sluit je in stijl af bij Vincenzo’s in het Zeeheldenkwartier. Daar vindt zondagavond in de sfeervolle tuin de eerste editie van hun Live Sessions plaats. En om ervoor te zorgen dat dat direct een onvergetelijke wordt, hebben ze niemand minder dan Pat Smith weten te strikken. Als dat geen knallende afsluiter van je weekend wordt!

En omdat niet alle toffe evenementen in het weekend plaatsvinden, doen we ook alvast een kleine preview naar a.s. dinsdagavond. Dan is onze Haagse schat Haagsche Kopjes voor één avond even geen kapper, maar de unieke ‘onedayshop’ van Haags modelabel WEB & EVE. De gehele collectie is door WEB & EVE zelf ontworpen en alleen verkrijgbaar tijdens de onedayshops op bijzondere locaties.  Super exclusief dus, maar door de onedayshop formule toch voor een redelijke prijs verkrijgbaar. Shop till you drop dus…

Maak er een feestje van dit weekend!