Pfff, ben jij ook zo toe aan het weekend na deze werkweek? Drukke schema’s, lange files en strakke deadlines. Gelukkig kun je alvast in de stemming komen met onze heerlijke #haagseschatten weekendtips. Er staat een zeer cultureel weekend met een Frans tintje voor de deur! Lees snel verder, teveel leuks om uit te kiezen!

VRIJDAG
Na een hectische week glijd je heerlijk het culturele weekend in met Poetry & Coffee bij ons kleinste pareltje op het strand: The Shore in Scheveningen. Een avond vol “spoken word”, strand, goede koffie en, hopelijk, een mooie zonsondergang.

Een paar strandtenten verder speelt Schoon aan de Haak de voorstelling “Daar blijf je voor thuis” in de Fuut. Een afwisselende en kleurrijke mix uit hun eigen-zinnig repertoire van de afgelopen 15 jaar, met onderwerpen uit het leven, of gewoon uit de lucht gegrepen. Niets menselijks is hen vreemd. En misschien herken je jezelf, of anders minimaal je vrouw, je zoon of die verre nicht. Een muzikale voorstelling met diner, lekker even iets anders!

De biertjes van Eiber heb je de afgelopen weken al best vaak voorbij zien komen. En terecht, want die lekkere biertjes gaan er altijd wel in. Maar vandaag introduceert Eiber iets nieuws: hun eigen kaas! Dat kan alleen maar genieten worden!

ZATERDAG
Zaterdagen zijn altijd gevuld met een heleboel “moet-jes”: wassen, schoonmaken, boodschappen doen. Gelukkig wordt deze laatste taak een feestje op Le Marie Marché. Deze Frans geïnspireerde markt strijkt elk eerste weekend van de maand neer op het plein. Met een lekker deuntje op de achtergrond struin je zorgeloos langs de leukste kraampjes met bijzondere producten; eigentijds, uitheems, handgemaakt. Ook een heerlijke plek trouwens om nog even te blijven hangen voor een gezellige borrel!

Speciaal voor de kinderen organiseert het Nutshuis het All about Food for Kids Festival. Ga een middag op avontuur en ontdek klimaatvriendelijke alternatieven voor het eten van vlees. Proef, speel, leer en experimenteer! Eet wormen, vind uit hoe zeewier smaakt, maak fietsend je eigen smoothie, doe mee aan de Food Quiz en ga op zoek naar eten tussen de straatstenen. En als je hier dan toch bent, drink dan zeker even een drankje bij Juni en wandel door de – oh zo fijne – verborgen Nutstuin.

Is het tijd voor een nieuwe herfstgarderobe, maar is je kast ook overvol? Kom langs bij BijPriester, neem 5 tot 10 kledingstukken mee, en ruil ze in voor wat nieuwe exemplaren. Zo ga je helemaal hip (en lekker duurzaam) de herfst in! Deze Kledingswap + Dancing Vinyl sessie is er echt eentje om niet te missen. Enige wat jij hoeft te doen is wat leuke en schone kleding mee te nemen, zij zorgen voor kledingrekken, hapjes, drankjes en muziek!

Deze zaterdag is het ook weer tijd voor onze favoriete Instatour Den Haag. De enthousiaste dames van de Pr-Kliniek nemen je mee door ons geliefde Zeeheldenkwartier en laat je kennismaken met de couleur locale, de ‘local Heroes’ van Den Haag. Naast het ontdekken van de creatieve hotspots van deze hippe wijk, zal stylist en blogger Hipaholic tips geven voor smartphone fotografie. Kortom: een tour vol inspiratie!

Liever te dik in de kist dan een leuk feestje gemist? Heb jij even geluk! Want met de Zumba Party van Hidden Gym kan je al dansend afvallen! Deze keer zijn ze te vinden in het Student Hotel.

Ik kan altijd al heel erg genieten van een bezoek aan het museum, maar vanavond is het echt een waar feest. Afgelopen week kon je al tickets voor de Museumnacht bij ons winnen, en met dat ticket kun je langs alle musea die meedoen. Zij stellen niet alleen hun deuren open, maar organiseren die dag live muziek, workshops, vertellingen, photobooths en nog veel meer. Kunst was nog nooit zo leuk!

ZONDAG
Een overvolle zaterdag gehad en helaas Le Marie Marché gemist? Dan heb je geluk! Ook op deze mooie zondag is er een Franse markt in de stad! In de sfeervolle kronkelstraatjes van het Hofkwartier, achter Paleis Noordeinde, staan kraampjes van Marché Royal met de lekkerste delicatessen, leukste mode en fijne snuisterijen. Overal zijn terrassen, de café’s en restaurants hebben een Frans thema en op diverse plaatsen is Franse live-muziek. Als ‘piece de resistance’ is er de show van Franse klassieke auto’s. In het Venduehuis aan de Nobelstraat is het ‘kijkdag’ met een Frans tintje’ voor de aankomende kunst- en antiekveiling. En profiter!

Na New York, Rotterdam en Amsterdam, organiseert ook Madurodam haar eigen marathon. Eentje speciaal voor kinderen, waarbij er 42 kilometer gelopen gaat worden voor het goede doel. Maar dan wel Madurodamse kilometers natuurlijk: in een schaal van 1:25 😉 De opbrengsten van de loop gaan naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De Madurodam Marathon is dé marathon zonder drempels: ieder kind, ook minder valide kinderen, kunnen een sportprestatie van formaat neerzetten!

Ook leuk voor de kinderen: Bij Paagman wordt de kinderboekenweek uitgebreid gevierd, met deze zondag een “Beste Vriendenmiddag”, met allerlei spelletjes voor jou en je beste vrienden. En als je meer dan 10 euro besteedt aan een nieuw boek, krijg je er het kinderboekengeschenk erbij. Loop als je er toch bent meteen even naar hun vernieuwde Kick Horse Café. Mijn favoriete drankje is de Teamer New Foundland. Te vergelijken met een Chai Latte, alleen dan met andere kruiden. Lekkere afwisseling voor iemand die geen koffie lust!

Op zoek naar een fijne afsluiter van de week? Op zondagavond geniet je van live muziek tijdens een heerlijk diner bij Capriole Café. Lekkere soulvolle klassiekers en laid-back popsongs.

Als dat geen geslaagd weekend wordt.. En Profiter!