De eerste (werk)week van het nieuwe jaar zit erop. Ons goede voornemen? Nóg meer toffe, bijzondere zaakjes en evenementen onder jouw aandacht brengen. En we trappen meteen goed af met de eerste Friyay van 2017 vol #haagseschatten weekendtips.

De vrijdag is, goede voornemens of niet, zonder twijfel de beste borreldag van de week. Als afsluiting van je vakantie, of om te vieren dat je werkweek #1 weer hebt overleefd, starten wij deze Friyay met een ultieme borreltip: Bites & Stories. Omdat de liefde voor een stad nu eenmaal door de maag gaat. Én omdat wij vinden dat een ieder die dit leest minimaal 1 keer een tourtje moet doen met de super enthousiaste, alles van wijn-, eten-, en Den Haag wetende Kerensa. Een stadswandeling langs de mooiste locaties, de lekkerste wijnen en verrukkelijk hapjes. Vanmiddag om 16.00 uur staat er een wijntour op het programma, maar neem vooral contact op om een geschikt moment te vinden. Ideaal ook als uitje met je vriendengroep, collega’s of met de fam!

Op zaterdag je dag fris en fruitig beginnen en meteen je goede voornemen omzetten in actie? Dat kan tijdens een heuse Ice Challenge en Bootcamp op en rondom de ijsbaan van Cool Event Scheveningen bij het Kürhaus. Brrrriljant toch! Een rondje over de ijsbaan op je blote voetjes, een duik in één van de ijsbaden en als afsluiter een pittige bootcamp. Wie durft? Een gezond ontbijtje hoort overigens bij je inschrijving. Iets minder avontuurlijk aangelegd, maar wel zin in een frisse neus? Dan is de Schotse Hooglanders Safari door het Westduinpark misschien iets voor jou. In het najaar van 2016 zijn er een boel kalfjes geboren, vanmiddag ga je in het grote gebied waar de Hooglanders grazen op zoek naar de kudde. Georganiseerd door Citeé, het ontmoetingsplatform voor inwoners van Den Haag. Let op: aanmelden is verplicht en kan via: denhaag@citee.nl. Je zaterdagavond muzikaal afsluiten? Dat doe je bij ‘Live at the harbour’ bij, jawel, Rootz at the Harbour. Met deze avond de ‘Acoustic Maniacs’ op het programma. Er mag gedanst worden!

Zondag is de perfecte dag voor wat ontspanning. Een bezoekje aan het Filmhuis past daar natuurlijk helemaal in. Zéker nu daar het film- en debatprogramma van Movies that Matter on Tour start. De indrukwekkende speelfilm ‘In your arms’ over levensbeëindiging als laatste wens draait daar om 15.00 uur. Een onconventioneel liefdesverhaal over twee mensen, die elk op hun eigen manier vast zitten in het leven. Na de film is er een gesprek met Remco Verwer, arts en anesthesist bij De Levenseindekliniek. Even bijkomen en napraten van de film kan natuurlijk bij het filmhuis zelf, maar wij tippen graag ook de New Year’s Drinks bij het onlangs geopende Cortenaer. Daar staan vanaf 16.00 uur de drankjes en hapjes klaar en klinken live de jazzy deuntjes uit de speakers.

Een heerlijk weekend gewenst!