Zin in koude drankjes, fijne danspassen, lekkere luxe happen en de leukste koopjes binnenslepen?! Dit weekend staat boordevol fijne zomerfestivals, marktjes en foodtrucks waar de leukste mensen voor jou een drankje inschenken, een burgertje draaien of een soepel dansplaatje opzetten. Een beetje combineren kan uiteraard en je bent na dit weekend weer helemaal gelukkig! Lees snel verder om dit weekend maximaal zomers te genieten van onze #haagseschatten weekendtips! 

VRIJDAG

Is het al vijf uur?! Je weekend zo vroeg mogelijk beginnen, dat wil toch iedereen: Na vijven staat de wijn al lang koud bij Ravi, een fijne wijnbar in één van de mooie straten in het Statenkwartier! Naast heerlijke dorstlessers kun je genieten van een complete foodbar vol met mooie vis, sappig vlees en vega happen! Ik begin spontaan te watertanden als ik dat hoor, hoe lekker klinkt dat! En dat voor bijna helemaal niks, voor  5 euro mag je pakken wat je wilt om die trek te stillen. Eet smakelijk!

Het Zeeheldenfestival, wie kent het niet! Dit grootste buurtfeestje van Den Haag vindt plaats tussen 4 en 8 juli in het Zeeheldenkwartier. Met je buurman een biertje drinken, een hapje doen met je broer of zus, of met je kind of familie meedoen aan leuke (kinder) activiteiten. ’s Avonds mag er gedanst worden! Veel gave bandjes treden er op en je kunt sowieso je billen van je bovenlijf schudden of een beetje meezingen als je wilt. Plezier!

Dubbel feest: zaterdag vindt ook het Prins Hendrik Zomerfeest plaats, parallel aan het Zeeheldenfestival! Er is werkelijk geen gebrek aan leuke activiteiten en gezellige muziek. Wil je eindelijk weer eens mikado XL spelen, sjoelen of een eigen kokedama (dit kan bij de mini workshop van Bar en Zo) maken, het kan er allemaal!

ZATERDAG

Komen er vrienden eten die ook van goed eten houden? Wil je je interieur opfleuren of juist een heel tof kado kopen voor iemand? Of gewoon lekker van Franse of Portugese happen smullen? Bij Le Marie Marché op Het Plein kun je genieten van goed eten, mooie schatten kopen of je baard zomer klaar laten maken bij Guillian Barbershop op Wielen. Zorg dat je trek hebt want bij veel kramen is ontzettend veel lekkers te proeven! Een Vinyl DJ draait fijne plaatjes tijdens deze sfeervolle markt. Ook EIBER Bier is weer aanwezig en schenkt er graag eentje voor je in! Dat wordt me het feestje wel. Geniet!

Er is dit weekend nog meer lekkers te proeven en alles draait op wieltjes: In Loosduinen vindt het Toost Foodtruck Festival plaats. Samen met vrienden genieten van heerlijke gerechtjes en live muziek kan daar gewoon! Een ontspannen dorpsfeest voor iedereen. Vandaag te druk? Ook op zondag kun je nog genieten van Toost en de toegang is helemaal gratis. Proost op Toost!

Naast al dat eten en drinken kun je dit weekend ook heerlijk ontspannen en naar de film in Het Filmhuis. Filmhuisfilms, I like it! Deze zal geheid ook weer bijzonder zijn. Op zaterdagavond draait de filmspecial ‘Brazil my Love’, een experimentele film over een relatie tussen Morena en Osvaldo die in schril contrast is met de grote sociale en politieke onrust in Brazilië. Mocht je graag nog een praatje willen maken met de regisseur dan kan dat gewoon na afloop in het Filmhuis Café.

Meer zin in een middagje strand? De hele zaterdag kun je bij The Shore toffe surfspullen kopen op de Surf Swap X Surf Markt. Is je geld op maar wil je toch genieten van deze surfvibe dan kun je ook gewoon alleen een lekker bakkie koffie van Roast Factory bestellen. Top toch?

ZONDAG

Nog een beetje sporten in het weekend, maar echt geen zin in dat saaie standaard hardlooprondje? Wij hebben de tip: je kunt zondagmiddag tussen 15:00 uur en 18:30 uur meedoen aan de Haagse Skatetog. Iedereen die van rolschaatsen of skeeleren houdt mag meedoen! Zelf ben ik niet zo’n held op wieltjes, maar misschien ga ik ook nog wel even kijken naar al dit rolplezier. Voor muziek wordt gezorgd en voor je het weet ben je over de finishlijn! Fantastisch toch? Doen zou ik zeggen!

Het weer is heerlijk, je zomerse outfit kan aan, bestel een lekker drankje en veel plezier!