We zullen gelijk maar met de deur in huis vallen. Let’s be honest; een mooie nazomer zit er voorlopig niet meer in. Gelukkig betekent dat niet een en al ellende. Zo spreek ik uit ervaring als ik zeg dat het bijvoorbeeld heerlijk is om knus binnen te zitten met een lekkere latte (terwijl je van achter het House of Tribes raam uitkijkt over een verwaaide meute met elke minuut een omklappende paraplu). Maarrrr bewaar dat binnenzitten maar voor volgende week, dit weekend is er namelijk nul tijd om stil te zitten! Lees de leukste #haagseschatten weekendtips hier in deze FRIYAY!

Op vrijdag vindt de vijfde editie van het I’M BINCK FESTIVAL in de Binckhorst plaats. Het festival op avontuurlijke industriële locaties neemt je 24 uur lang mee door de Binckhorst. Vanaf 8:00 uur ‘s ochtends kun je hier terecht voor allemaal bijzondere expedities en activiteiten. Deze vrijdagavond is onderwerp van het eerste weekendplanning-dilemma. Voor de eerste keer vindt OCK – Podium Classique plaats bij de gelijknamige Haagse schat. Een prachtige locatie voor een klassieke avond toch? Ben je niet zo van de klassieken? Meer in de stemming voor een (bijzonder) wijntje? Ga naar de Gekke Geit voor A Crazy Winetasting waarbij je kennismaakt met wijnen uit landen die nog niet zo bekend zijn om hun wijncultuur! Wedden dat jij nog geen Georgische of Roemeense wijnen kende?

Als je nog puf hebt, kan je gelijk door naar de Centrale bibliotheek. Daar wordt tijdens de Nacht van de Wetenschap de aftrap gegeven voor het Weekend van de Wetenschap. Deze nacht staat geheel in het teken van muziek met allerlei interessante lezingen en activiteiten. Op zaterdag en zondag zijn er door het hele land allemaal leuke dingen te zien en doen op het gebied van wetenschap. Zo krijg je in Den Haag bij het KIVI van alles te horen over wat ingenieurs nou eigenlijk allemaal doen en ook bij het TNO kan je een kijkje in de keuken nemen. Extra leuk om te melden: onze Haagse schat Urban Farmers doet er ook aan mee! Er zijn rondleidingen door deze bijzondere stadsboerderij, waar op de zesde verdieping vis wordt gekweekt en een etage hoger de tomatenplanten in bloei staan.

Urban Farmers is niet de enige markt die dit weekend even in het zonnetje wordt gezet. Bij kersverse Haagse schat Le Marie Marché kun je je dit hele weekend even in Franse sferen wanen op Plein! Geniet van heerlijke hapjes bij de eetkraampjes, shop wat brocante of maak wat pasjes op Franse chansons!

De crazy wijnproeverij is niet de enige bijzondere activiteit in de Gekke Geit dit weekend. Op zaterdagavond houdt EIBER bier daar hun EIBER: zeer hoppig bier (ZHB) lanceringsfeestje. Deze nieuwe IPA kan je simpelweg niet aan je voorbij laten gaan! En onder het mom van ‘er kunnen nooit genoeg Haagse schatten lanceringen in één weekend gestopt worden’: de feestelijke opening Eef: Bubbels, Biertjes & Bakkies belooft ook veel goeds! Jullie werden al een tijdje op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van deze Haagse schat in de dop en nu is het dan ein-de-lijk zo ver. Maak zondag vanaf 15:00 kennis met deze nieuwe Haagse aanwinst.

Om het weekend even goed Haagse schatten-waardig af te sluiten, kan je zondagavond naar de Bierkade voor het Oktoberfest van restaurant de Kade samen met restaurant Basaal. Schnitzel, würstchen, musik und Bier. Mehr braucht man ja wohl nicht zu sagen? Viel spass!