Het lentefestijn is begonnen! De vogeltjes die ’s ochtends vroeg al fluiten, een flinke dosis zonnestralen en een overvolle evenementenagenda! Heerlijk, wij zetten met liefde weer de leukste #haagseschatten weekendtips voor je op een rij in deze Friyay.

Begin je lentefestijn vandaag met een tweedehands kinderkleding sale! Tijdens deze Kinderkleding Festijn Lente Editie scoor je de leukste lente- en zomermerkkleding in de maten 56 t/m 152. Zijn de kids al genoeg verwend en heb je meer zin in een toffe avond met vrienden? Kijk dan of je nog een kaartje kan bemachtigen voor Isa’s wijsje vanavond. Ze neemt je mee op muzikale ontdekkingstocht door het Zeeheldenkwartier. Wedden dat je na afloop net zo verliefd bent op deze heerlijke wijk als wij!

Nog geen plannen voor het eten vanavond? Zorg dan dat je snel een kaartje reserveert voor een van de 100 limited edition hamburgers die Chef Diego in Capriole Café serveert ter ere van de 15.000 verkochte burgers! Speciaal voor dit event heeft hij een stoere half pounder bedacht met 250 gram Aberdeen Angus rundvlees. Om dit festijn helemaal compleet te maken heeft Haagse schat Eiber Bier een speciaal Chef Diego biertje gemaakt, dat perfect past bij deze unieke burgeravond. Zit vanavond al vol? Niet getreurd, morgen heb je nog een kans!

En om nog maar even met lekkere biertjes door te gaan, verandert de Grote Markt dit weekend in een groot walhalla voor liefhebbers van speciaalbiertjes. Ontdek vandaag en morgen je nieuwste lievelingsbier tijdens de ‘Haagse Bier Markt’! Met de ruime keuze van meer dan 40 verschillende speciaal bieren zit er zeker iets voor je bij!

Ben je een kunstliefhebber? Dan is zaterdag de kunstroute Statenkwartier een echte aanrader! Tijdens deze route kan je kunst bekijken en in gesprek gaan met de kunstenaar. Hoor wat hun drijfveren zijn en wat hun achtergrond is. Misschien word je tijdens deze kunstroute wel verliefd op dat ene werk, dat beeld of die bijzondere foto. Een overzichtstentoonstelling en verzamelmuren vind je in fijne Brasserie Berlage! Wist je trouwens dat het zaterdag ook de Dag van de Haagse Geschiedenis 2017 is? Tijdens deze dag kan je wel 40 culturele plekken in Den Haag gratis bezoeken en de leukste activiteiten doen. Van het beklimmen van de toren van de Grote Kerk tot portretschilderen in het Haags Historisch Museum. Kaartjes voor de meeste activiteiten haal je op de centrale festivalplek op het Plein.

Ook het marktseizoen is weer begonnen. Vorige weekend hebben we al even kunnen inkomen, en ook dit weekend is het weer feest! Dit keer struin je over de Pier in Scheveningen tijdens Salt Market. Ontdek de mooiste handgemaakte en lokale producten, van hippe kleding tot brocante meubelen, en dat natuurlijk allemaal onder het genot van een heerlijke hapje, drankje en lekker muziekje!

Zondag kan je Scheveningen ook nog op een heel leuke andere manier leren kennen, bijvoorbeeld met een unieke WijnSpijs Wandeling Scheveningen. Geniet van de frisse zeewind, een lekkere wandeling en de ultieme wijnspijs combinaties van wel heel hoog niveau in de volgende restaurants: Restaurant De Dis, Restaurant De Dagvisser, Cottontree MER, Lemongrass Scheveningen, Cafe de Bayonne, Het Gouden Kalf, Restaurant Mero, Restaurant Tasca. Of sluit je weekend af met een heerlijke wijnproeverij in de Rokerij Scheveningen. Tijdens deze grote overzichtsproeverij georganiseerd door Marius jouw wijnvriend kan je meer dan 60 wijnen proeven. En naast proeftafels met gangbare druivenrassen zetten ze ook nog een tafel met verrassende wijndruiven neer. Dat is nog eens een heerlijke zondag in buitengewoon Scheveningen!

In ieder geval keuze genoeg om er een echt lentefestijn van te maken!