We rollen zo van het ene feest in het andere. Nu Sinterklaas weer terug naar Spanje is, mag de Kerstman aanrukken! We houden in ons mooie Haagse wel van een feestje, en zonder kerstboom geen kerst, dus beginnen we onze knaller van een FRIYAY eerst met een leuk lijstje winterse tips voor jullie!

Want belangrijk! Met welke ballûh ga jij jouw boom behangûh?

  • Filya Indoor Garden: koop dit weekend bij deze Haagse Schat de mooiste kerstboom. Ze hebben hier bomen in alle soorten en maten. Van mini tot aan 2 meter, ideaal toch?! Ik neem er denk ik eentje van 2 meter, past perfect in m’n studentenkamer van 15m2!
  • Kerstmarkt Reinkenstraat: hier vind je zondag alles om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de feestdagen. Van accessoires tot heerlijke food-inspo. Uitgeshopt? Reserveer dan een tafeltje bij Braadstaal, een echte schat om eens te ontdekken!
  • Dickens Homemade Winter Market; ook in het centrum is er zondag een toffe wintermarkt. Eens sfeervolle markt in Dickens Style, vol optredens, figuranten, Carol Singers en natuurlijk de leukste kerstsnuisterijen.

Uiteraard zijn er naast deze kerstige activiteiten ook nog andere leuke dingen te beleven in onze mooie stad.

VRIJDAG 7 DECEMBER
Zoals onze trouwe volgers inmiddels wel weten, is dat wij dames van Haagse Schatten wel van een feestje houden. Hapjes en bakkies zijn dan ook favoriet. The Rootz speelt daar lekker op in met een Winterbier Festival.

Voor een ander leuk uitje zo op de vrijdagavond ben je bij Gastropub Van Kinsbergen aan het juiste adres. Start met een lekkere borrel of hapje eten, dan verzorgt soul & funk expert DeLa Sarge je daarna van de juiste dosis groovy energie.

Zout is mijn favoriet, tenzij het gaat om desserts, daar blijf ik gerust nog een extra uurtje voor aan tafel zitten. Jij ook? Dan is dit jouw moment. Bij Café 42 in de Piet Heinstraat is er vanavond Dessert Night! Zorg wel even dat je ze belt om te reserveren. Je wilt natuurlijk niet misgrijpen!

ZATERDAG 8 DECEMBER
Spanning en ontspanning liggen dicht bij elkaar. Gun jezelf wat rust zo na de Sinterklaas en pak een lesje mee bij K’dans. Ze geven je hier tips and tricks om uitgerust de feestdagen in te gaan tijdens de MELT Reset & Release les. Er is maar plek voor 16 personen, dus meld je snel nog even aan!

Uitslapen met dit koude weer is natuurlijk heerlijk, maar het wordt toch een keer tijd om te lunchen. Waarom dan niet met bubbels? Bij de Groene Parel kun je de hele maand december in het weekend heerlijk aan de bubbels (en oesters). Maak van elke dag een feestje!

Ben jij weleens echt geWOUWt? Zaterdagavond is het kerst in het Hof van Wouw en kun je er van 17:00 – 18:30 uur genieten van kerstgezang en kerstige hapjes. Dickens meets Den Haag, met een glaasje Glüwhein uiteraard. Ik ben erbij hoor, jij ook?!

En er is nog meer op deze volle zaterdag. Je kent het wel: 1001 outfits in je kast maar nothing to wear!? Wip dan tussen 17:00 en 19:00 uur even langs bij de Swap & Dance Bij Priester. Met onder je arm vijf t/m tien kledingstukken die je nooit meer gaat dragen en ruil ze daar voor een paar “nieuwe” pareltjes. De entree is gratis en er wordt gezorgd voor een hapje, drankje en muziekje!

Mis jij de zomer ook zo? Sluit dan je zaterdagvond af met een tropical Fat feestje in de Snoeshaen in Scheveningen. FAT Tropical Winter, een winterse uitvoering van FAT Friday, maar dan op zaterdag, hoe leuk is dat!

ZONDAG 9 DECEMBER
Als doorgewinterde foodie vind ik een aantal mensen echt geweldig. En als ik zeg geweldig bedoel ik, ik droom over ze, heb posters boven m’n bed en ben erelid van fanclubs. Zo ook bij Yvette van Boven. Deze vrouw is zo fantastisch en vandaag is ze in Den Haag, op een minstens net zo fantastische plek! Ze gaat haar boeken signeren bij miniwarenhuis Magasin Horaz in de Molenstraat. Daar moet je bij zijn.

Vandaag zijn overigens ook al die leuke kerstmarkten die ik hierboven al noemde. Ik zeg het je; je wilt daar naartoe!

Vuurwerk is het mooist boven zee, dat weet iedereen. Daarom heeft Scheveningen naast haar wereldbefaamde zomer-vuurwerk, nu ook een winter-editie, en laat deze nou vandaag zijn. Zo ga je al knallend en glitterend de feestdagen tegemoet. Want zeg nou zelf, wie houdt er nou niet van een beetje *sparkle* ?!

Geniet van het weekend!