Na alle excessen van de afgelopen weekenden lijkt Den Haag dit weekend een beetje op adem te moeten komen. Maar dat betekent niet dat je thuis moet blijven kniezen, er is namelijk alsnog meer dan genoeg leuks te doen! In deze Friyay de beste #haagseschatten weekendtips om alvast een beetje in de weekendstemming te komen.

We beginnen deze Friyay met een tip voor alle geluksvogels die op vrijdag al (wat eerder) vrij zijn. Elke vrijdag is er een dakmarkt bij Urban Farmers, de grootste stadsboerderij van Europa, maar deze week is er een speciale editie: Duh Haag special, Eiber bieâh en wôghst. Lekker biertjes van onze Haagse schat Eiber bier drinken en wat past daar nou beter bij dan.. juist ja, worst! Je kunt alles proeven en kopen en er zijn ook workshops. Dat is eens een heel andere vrijmibo voor de verandering!

En dan, jaaaaaaaaa! De Parade is er weer van 7 tot en met 16 juli. En of je nu alle theatervoorstellingen afstruint. Of komt om lekker te eten, (cocktails) te drinken, poffertjes te bakken of misschien zelfs wel een dansje te wagen in de silent disco, plezier is hier verzekerd! Vergeet vooral niet in de zweefmolen te gaan, want…. zweven is leven 😉
Stop onderweg naar de Parade vooral ook even bij de Waterkant voor een kleine pauze, één van onze favoriete plekjes in Den Haag!

Liever strand dan park? Ga dan naar De Pier voor de ondertussen wel bekende Salt Market. Hier kun je het hele weekend lekker rondslenteren. Met een hapje in je ene hand en een drankje in de andere op zoek naar leuke snuisterijen op het marktje. Of gewoon lekker een beetje wegdromen terwijl je naar de zee tuurt… Hmmmmm…

En wil je Den Haag niet vanaf de pier maar eens vanaf het water beleven, dan tippen wij ook nog een ontspannen boottochtje aan boord bij Schipper Jan en zijn vrouw Leonie. Kijk bij The Hague Boat voor meer info. De weergoden lijken ons gunstig gesteld, dus zeker de moeite waard!

Heb je zin om het dit weekend eens wat sportiever aan te pakken en de aangekomen grammetjes van de afgelopen weken aan te pakken, doe dan op zondag mee met de Haagse Skatetog. Met een grote groep anderen, én met politiebegeleiding en EHBO – voor het geval dat- maak je een skatetocht langs mooie plekjes van Den Haag. De tocht is 21 kilometer lang. 21 kilometer?! Ja, maar dat lijkt ons prima te doen op skates en aangemoedigd door al je andere lotgenoten. Go, go, go!!!

Tot slot nog dit. Als je dit weekend op zoek bent naar een vaste basis en oerhollandse kneuterigheid, pak dan je tentje en knapzak en strijk neer in het Zuiderpark. Daar vindt het hele weekend de buurtcamping plaats. Lekker met z’n allen bbq’en, voetballen en spelletjes spelen. Vergeet vooral niet je wc rol mee te nemen!

Wij vinden het altijd superleuk om te horen waar iedereen naar toe is geweest, dus laat ons dat vooral weten! Dat kan via onze website, Facebook of via Instagram door #haagseschatten te gebruiken. Tot ziens!