Na in deze grijze week al 4 keer totaal doorweekt op de plaats van bestemming aan te zijn gekomen, bestaat er stiekem geen grotere behoefte aan een weekend met een bank, een kop thee, een paar zachte sloffen en de leukste series op Netflix. Toch komt er zonneschijn na al deze regen en helpen de leukste #haagseschatten weekendtips in deze friyay je gegarandeerd om je van die bank te slepen!

VRIJDAG
Niks is fijner dan je na zo’n natte koude week even lekker te laten verwennen. Ga voor een fijne nieuwe herfstcoupe bij haagse schat Haagsche Kopjes. Terwijl je haar in de kastanjebruine verf zit, loop je langs hun kunstexpositie en geniet je van een heerlijk krakend lp-tje. En vergeet je vooral paraplu niet voor op de terugweg 😉

Dit weekend strijkt het festival in het Westbroekpark neer waar alle bloggers van Haagse schatten al een hele tijd TREK in hebben. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in één van de mobiele food trucks, proef verrassende ingrediënten of waag je aan de smaakvolle nieuwe gerechten. Van sushi tot Surinaams, van vega tot burgers; de smaakpapillen worden een weekend lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de gezellige cocktailbar, de wijnbar met een heerlijk terras of de stoere speciaalbier bus. Bijzondere acts van jonge theatermakers en intieme live performances maken een bezoek aan TREK compleet. Komen jullie ook?

In wijkpark de Verademing vindt dit hele weekend weer Festival het Circus plaats. Een super gaaf festival, georganiseerd door, en met bewoners van het Regentesse- en het Valkenboskwartier. Het festival brengt buurtbewoners samen, laat iedereen genieten van de fijne festivalsfeer en is ook nog een super duurzaam. Wij zijn fan! Muzikanten vanuit de wijk brengen een gevarieerd muziekprogramma en er zijn vele gratis workshops te volgens, waaronder acroyoga, straatfotografie, drummen, en lampen maken van gerecycled materiaal, jongleren, windmobiel maken, mandala weven en circuspyramide bouwen. Ook is er een secret garden met een hot tub, food trucks en zijn er allerlei walking acts die je over het hele terrein kunt tegenkomen. Bijna teveel om op te noemen, dus ga vooral een kijkje nemen en een weekend lang genieten met je buurtgenoten!

De hele maand september, en dus ook de aankomende drie dagen is er bij Magasin Horaz een fototentoonstelling te zien. Een selectie van de mooiste foto’s uit het ‘ The Hague Cookbook’ worden hier geëxposeerd. Bekijk ze onder het genot van een heerlijk bakkie met liefde gemaakte koffie door Haagse schat Horas. En heb je daarna nog zin in meer foto’s ‘en de bijpassende recepten? Het boek verschijnt over een week!

ZATERDAG
Dit weekend is het Open Monumentendag. Zaterdag en zondag zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de van de vele activiteiten. Aanrader op zaterdag is het Nutshuis en op zondag kan je eindelijk eens een kijkje binnen nemen bij de Villa van OCK.

Benoordenhout is de nieuwe locatie van Home Made Market. Unieke en handgemaakte producten, nostalgische attracties en de heerlijkste Home Made hapjes zijn ook hier weer onderdeel van dit duurzame dagje uit. Pas op: je gaat niet met lege handen naar huis.

In de prachtige rozentuin van De Waterkant in het Westbroekpark kan je vanavond een avondje genieten bij Dramtune. Eet mee met de Brutiful Pasta alla Putanesca, geniet van een proeverij van 5 soorten wiskey, rum en grappa en bezoek de bunkerexpositie. Een heerlijke avond!

ZONDAG

De Haagse drummer Cesar Zuiderwijk gaat na zijn recordpoging in 1992 opnieuw voor het record van de meeste drummers in één concert. Met 2000 drummers aan zee – Four Horizons brengt hij, je raadt het al, tweeduizend drummers bij elkaar voor een spectaculaire show. Dit mag je niet missen. Schrijf je in om mee te doen!

De zondag sluit je lekker relaxed af op het dak van Bleyenburg tijdens de pop-up shop van Espresso Records. Snuffel met een drankje lekker tussen alle vinyl platen en luister naar de fijnste deuntjes va de DJ’s.

Dus uit die sloffen en veel plezier!