Na de sinterspanning van vorige week volgen logischerwijs de kerstkriebels. Geheimpje: ik zet stiekem zelf meestal al in september af en toe de kerstliedjes op om in de stemming te komen. Maar eerlijk is eerlijk, het echte kerstgevoel komt natuurlijk pas met het ‘kerstklaarmaken’ van je huis. Glitters hier, lichtjes daar en natuurlijk de kerstboom versieren. Alles leuk en wel, maar er komt ook een hoop bij kijken. Kerstdiner samenstellen, cadeautjes kopen, kerstkaarten sturen en – niet geheel onbelangrijk –  Love Actually kijken. Omdat het al druk genoeg is, heb ik in deze #haagseschatten Friyay echt alleen de allerallerallerhoogtepunten van dit weekend samengevat.

Dit hele weekend zal Het Rootz Winterbier Festival 2017 weer plaatsvinden! De aftrap vindt plaats in de Haagse Biertuin tijdens de ‘Vrijdagmiddag Speciaalbier Openlucht Borrel’. Lijkt me een prima begin van je weekend toch? Als je een andere vrimibo pakt (lees: High wine tussen de katten in kattencafé Ditjes en Katjes) kan je gelukkig nog het hele weekend terecht bij de Rootz voor de nodige winterbiertjes!

Als er één ding niet mag ontbreken met kerst – of eigenlijk überhaupt in life– is wijn. In aanloop naar de feestdagen moet je natuurlijk heeul veeul proeven om de beste flesjes voor je eigen diner te vinden. Een bij uitstek geschikt evenement hiervoor is het Wijnfestival Grape-a-licious dat op zondag op de Pier plaatsvindt. Je smaakpapillen worden hier blootgesteld aan 14 verschillende druiven uit 7 verschillende landen èn heerlijke bijpassende versnaperingen.

Kerst gaat natuurlijk vooral om samenzijn met familie en vrienden. Daarnaast zijn er natuurlijk de drie dingen waar je niet aan ontkomt: eten, cadeautjes en mijn personal favorite: gloeiwijn. Voor beiden ben je op de gemiddelde kerstmarkt volledig aan het juiste adres. Afgelopen woensdag zette Barbara al even de leukste in Den Haag op een rijtje waarvan er twee deze zondag plaatsvinden. Voor een bijzondere buurtmarkt ga je naar de Kerstmarkt in stadstuin Emma’s hof en als je heel graag bij de kerstman op schoot wilt, is de Kerstmarkt Reinkenstraat in Den Haag een aanrader!

Bah, humbug”. Gevleugelde woorden van Ebenezer Scrooge die we allemaal wel kennen van Dickens’ A Christmas Carol. Voor de mensen die zich niet zo kunnen vinden in al dit kerstgedoe (hoe dan?!) zijn er gelukkig nog genoeg niet-kerstgerelateerde activiteiten dit weekend. Als jij al het hele jaar uitkijkt naar jouw moment of shine tijdens NYE, sluit dan aan bij de Workshop poofy party tule rok maken van Everything & More en normal gets you nowhere deze zondag. Wedden dat er nog jaren zal worden gepraat over jouw creatie?

Zoals gewoonlijk zijn er ook altijd de relaxtere opties om je weekend af te sluiten. Heerlijk eten en live muziek. Need I say more? Bij Haagse schat Brasserie Ock is het weer tijd voor Live op zondag met het Projectje (tip: daghap!) en voor Capriole Music Sunday moet je (gek genoeg) bij Haagse schat Capriole Café zijn. Zorg voor de laatste dat je even reserveert!

Oké oké, ik geef toe: van stilzitten zal het dit weekend wederom niet komen maar volgens mij mogen we niet klagen. Dus eh, succes met kiezen en natuurlijk heel veel plezier!