Oh yes! Het weekend staat weer voor de deur! Boordevol fijne Haagse activiteiten en evenementen. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal. Zit je klaar voor de #haagseschatten weekendtips?

We beginnen bij een bijzondere modeshow die vanavond georganiseerd wordt door onze Haagse schat Bar en zo samen met  Vleugels. Bijzonder omdat de modeshow duurzaam is en geheel in het teken staat van duurzaam geproduceerde slow fashion en hergebruikte stukken. Kijk, daar worden wij nu blij van. En het leuke: verschijn je zelf in je meest duurzame outfit, dan maak je ook nog eens kans op een handgemaakt sieraad. Let wel even op: je hebt bij binnenkomst een uitnodiging nodig. Maar geen paniek, want die haal je uit werk nog even snel bij Bar en Zo, Normal Gets You Nowhere of Vleugels.

Liever het park in vanavond? Rondreizend festival De Parade is weer in de stad! Het festival dat al je zintuigen prikkelt. Met fijne theatervoorstellingen die vaak speciaal voor het festival zijn gemaakt, lekkere muziek, mooie dans, hapjes en drankjes om je vingers bij af te likken en natuurlijk de alom bekende zweefmolen. Nieuw is de bijdrage van Den Haag Doet. Tot en met zondag bemannen zij Studio Vrijgewillig die je vindt onder de Theatertoren. Ze laten je alle upsides van vrijwilligerswerk ervaren en prikkelen je geweten. Spraakmakende en toekomst-veranderende radioshows en levensverrijkende activiteiten wisselen elkaar af dit weekend af. Twee keer per dag brengen ‘de Radiomakers’ gewetensvolle kwesties aan het daglicht. Luister mee via de headsets en sus misschien wel de vrijgewillige stem in je achterhoofd. Tussen de uitzendingen door worden er bij Studio Vrijgewillig activiteiten georganiseerd waarbij goeddoen en geven centraal staan. Wat een ontzettend mooi initiatief!

Voor de papa’s en mama’s, opa’s en oma’s die dit weekend oppasdienst hebben en alle suikertantes en  -ooms die met neefjes en nichtjes op pad gaan: op zaterdag zijn jullie tussen 14.00 – 17.00 uur meer dan welkom in de ‘pop up speelplek’ bij het groene plantsoen aan de Frederik Hendriklaan. De kids kunnen daar onder andere spelen met kartonnen dozen, lappen stof en schilderstape. Eens een keer wat anders en lekker creatief! En ben je nou toch op ‘De Fred’, breng dan direct een bezoekje aan de geheel gerenoveerde speeltuin.

Op zondag waan je je in Afrikaanse sferen tijdens het The Hague African Festival. Inmiddels niet meer weg te denken uit de Haagse zomerkalender. Misschien komt het doordat ik door meerdere bezoeken aan Afrika een klein beetje bevooroordeeld ben, maar dit mag je serieus niet missen! Het Haagse Spuiplein bruist, swingt en ademt Afrika. Acts uit talloze Afrikaanse landen, maar dit jaar voor het eerst ook een podium voor Haags talent. Waar veelbelovende Haagse talenten, liefst met een Afrikaanse connectie, het publiek kunnen tonen wat zij in huis hebben. En daar schijnen spannende combinaties getoond te worden!

We sluiten het weekend af in het oranje gehuld. Het Paard Café neemt ons mee terug naar de finale van het EK ’88. We nemen je even mee terug in de tijd: na de fenomenale overwinning op West – Duitsland, met het nu al historische winnende doelpunt van onze Marco van Basten, is de oranjekoorts in ons land inmiddels gestegen tot een kookpunt…  Gaan onze jongens het redden tegen het Perestrojka-team? Zullen ze de beker mee naar huis nemen? Gaat Oranje hier geschiedenis schrijven door KAMPIOEN van EUROPA te worden?  Voor deze spannende ontknoping moet je zondagavond dus in het Paard Café zijn. Daar wordt de FINALE van het Europees Kampioenschap 1988 live uitgezonden op groot scherm, met commentaar van Theo Reitsma.

Maak er weer een feestje van dit weekend, doen wij dat ook!