Serieus, ik knipperde twee keer met mijn ogen en de week was voorbij. Het leek echt net nog maandag, maar niets is minder waar. Het weekend staat alweer voor de deur. En een kleine waarschuwing is op zijn plek: na het lezen van deze bomvolle Friyay vol #haagseschatten weekendtips, kun je zomaar leiden aan een ernstige vorm van keuzestress!

VRIJDAG
Net als ik dol op sushi? Dan baal jij er ongetwijfeld ook flink van dat Sushi festival Joy op het allerlaatste moment is gecanceld door vergunningsgedoe. Maar niet getreurd, dan ga je vanavond voor de lekkerste sushi gewoon naar De Sushimeisjes! Enne je hebt toch ook wel meegekregen dat Festival Classique gister is begonnen? Hét festival dat op een laagdrempelige manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Verrassende en unieke locaties, met toffe combinaties van dans, muziek en theater. Check vooral even de agenda want het festival duurt nog t/m de 18e!

ZATERDAG
Toegegeven: het klinkt een beetje duf, maar de mooiste laan van Den Haag, het Lange Voorhout, is sinds deze week het decor voor het WK Zandsculpturen. En da’s dus serieus best tof om te bekijken! Natuurlijk combineer je deze activiteit wel meteen met een bezoekje aan het mooie terras van Etxea, je bent nu toch in de buurt! Op zoek naar een origineel uitje voor vandaag? Dan tip ik ook nog de Bunkerdag. Want terwijl de bunkers normaal gesloten zijn voor publiek zijn deze fascinerende betonnen kolossen vandaag voor één dagje open! OK. Ik had je gewaarschuwd, de keuze is reuze dit weekend, want er is nog veel meer te doen deze zaterdag.

Op zoek naar een uitje voor de hele fam? Dan is de Family Day bij Hart Beach waar je vanmiddag moet zijn. Spelletjes, schminken, suikerspinnen.. het kan niet op! En tijdens de veiling maak je kans op serieus fijne prijzen!

Meer zin in een feestje vandaag? Den Haag kleurt roze! Voor de derde keer vindt het The Hague Rainbow Festival plaats. Loop jij ‘s middags mee met The Pride Walk, of waag je liever een dansje bij één van de vele optredens bij het podium op de Grote Markt? Voor iedereen een waar feestje! En over feestjes gesproken: Happy Hunting Ground belooft zo’n feestje te worden waar nog lang over nagepraat wordt. Het eerste écht grote strandfestival op het Zwarte Pad. Blote voetjes, koele drankjes, fijne bandjes en DJ’s.

ZONDAG
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind mensen op een longboard altijd zó stoer! Het zou dus goed kunnen dat ik zondag in het Zuiderpark te vinden ben om al die stoere chicks en gasten te aanschouwen die meedoen aan de enige echte Haagse longboard tôg. Net als ik toch liever met twee beentjes op de grond? Dan is de Internationale markt in de Reinkenstraat misschien meer iets voor jou. Proeven van Peruaanse lekkernijen en Franse delicatessen en dansen op wereldwijde muziek.

Succes met kiezen en plezier dit weekend!