Nu de sintgezelligheid weer achter de rug is, poppen de kerstbomen en flikkerende lampjes massaal op. Om ook jou gegarandeerd in de kerstsferen te krijgen staat de Friyay van deze week boordevol kerstige en winterse #haagseschatten weekendtips!

Om het weekend in stijl te starten, trappen we vanavond af met het Winterbier Festival bij Rootz op de Grote Markt. Stel je even voor: meer dan 80 verschillende (winter)bieren, vuurkorven, een winterse BBQ, DJ’s en een tof bandje. Je hebt dus nog een paar uur de tijd om je collega’s en vrienden op te trommelen, om het weekend straks gezamenlijk goed in te luiden! En als je dan toch in de stad bent, neem dan ook even een kijkje bij de opening van het gloednieuwe Parkroad Café in de Nobelstraat. Genoemd naar het gelijknamige radioprogramma bij Omroep West. Een nieuwe muziektempel in Den Haag, een heuse ontmoetingsplaats voor muzikanten. Een plek waar radio, muziek en media bij elkaar komt en vanaf waar iedere vrijdagavond live uitzendingen zijn, tof toch!

Zaterdag is het centrum van onze fijne stad wederom waar je moet zijn. Dan mag je de re-opening van conceptstore Collectiv niet missen. Zij zijn een samenwerking aangegaan met de Gemeente Den haag en Bisieklette en het bijna 800m2 grote pand heeft nu wel een heel bijzondere invulling. Een goede reden voor een feestje! En dat wordt het gegarandeerd. Met en meet & Greet met de mensen achter Collectiv, een Photo Booth met toffe props, DJ met fijne tunes, goede coffee en natuurlijk heerlijke Budapest Bagels.  Na je bezoekje aan deze heerlijke winkel, blijf je in de stad hangen om vanaf eind van de middag met open mond te kijken naar de tricks die de boarders van Rock a Rail uithalen op de Grote Markt.

En dan nu de categorie kerstmarkten. Den Haag staat er bol van dit weekend! Op zondagmiddag kun je een heuse kerstmarkten tour doen. Van Kerst in de Keizerstraat, tot de wintermarkt in Dickens-stijl  in het Hofkwartier. Of zien we jou misschien in het Zeeheldenkwartier bij het mooie Emma’s Hof, of juist op de Christmas Market Reinkestraat tussen de kraampjes snuffelen? Warme choco, lichtjes, mooie producten, inspiratie voor je kerstboom, de heerlijkste hapjes. Wat een fijne zondagmiddag besteding!

Geniet ervan, doen wij dat ook!