IJskoud met een zonnetje. Dat is het winterse weer waar ik best gelukkig van kan worden. De elfstedentocht zit er geloof ik niet in maar we mogen niet klagen lijkt me! Zolang ik lekker ingepakt ben, vind ik het heerlijk om met dit weer buiten te zijn. Inmiddels is iedereen volgens mij ook bijgekomen van alle januariopstartproblemen en dat is maar goed ook. Ik heb namelijk weer een drukke planning voor je gemaakt! Dompel je onder in cultuur tijdens voorstellingen en lezingen of trakteer jezelf eens op een leuk cadeautje. Lees de fijnste weekendtips in deze #haagseschatten Friyay!

VRIJDAG

Begin dit weekend lekker jazzy en ontspannen met The Legends – Soul & Jazz. Na eerdere succesvolle voorstellingen zoals ‘Miles!’ en ‘Louis!’, presenteren ze nu Billie! in Theater Dakota. Tijdens de voorstelling waan je je in de roaring twenties met Billie Holiday en andere jazz diva’s. Een intiem en muzikaal portret wordt geschetst in Theater Dakota en is not to be missed!

Als je graag nog eventjes de handjes uit de mouwen wilt steken, ga dan naar Hop & Stork. Roze, rood, hartjes, bloemetjes, love, love en nog eens love. Met Valentijnsdag in het vooruitzicht schreef Marlies deze week al een blog met leuke tips. Ik doe er nog even een klein schepje bovenop. Voor een origineel cadeautje, of het nou voor je vriend(in), je oma of jezelf is, ben je bij de Den Haag – Workshop chocolade valentijn hart helemaal aan het juiste adres. Zelfgemaakte cadeautjes zijn immers het leukste om te krijgen/geven toch? Vooral de proefsessie klinkt errrug interessant…

ZATERDAG

Om nog maar even in de Valentijnssferen te blijven: Lunchroom de Overkant host zaterdagavond een bijzonder evenement. Ben je fan van storytelling? DISC Storytelling Cafe ~Stories for St. Valentine’s Day heeft een avond vol mooie (liefdes)verhalen voor je in petto. En, als je zelf een mooi verhaal hebt dat je graag wil delen, is het podium voor jou!

Dit keer even wat anders dan de ‘live op zondag’ bij Brasserie OCK. Na een frisse wandeling over Landgoed Ockenburgh schuif je aan voor een bijzonder avondvullend programma. Tijdens het Vijfgangen Theaterdiner geniet je van een verrassend 5 gangen diner met een minstreel, muziek, dans, liefdesgedichten, cabaret en speels improthater. Wel even reserveren!

Verder moet je dit weekend even tijd vrij maken voor de Sea Side Market van DePier en KreativEvents. Op deze markt in Scheveningen vind je talloze creatieve en handgemaakte pareltjes. Kleine tip van de dag: doe dit op zaterdag want zondag gaat het de hele dag regenen.

ZONDAG

En die regen vinden we helemaal niet erg! Er is namelijk genoeg leuks om binnen te doen. Ken je theater De Nieuwe Regentes al? Zondagochtend zijn er rondleidingen door het theater tijdens Open huis De Nieuwe Regentes. Dat dit vroeger een zwem- en badinrichting was, is overal in het gebouw terug te zien. Naast de bijzondere verhalen die hierover verteld worden, wordt ook de film Laila’s Birthday (over het leven in Palestina) vertoond.

We maken er een heerlijke filmdag van met Movies that Matter On Tour Den Haag en Filmhuis Den Haag. Eerst wordt de film RISK vertoond. In deze film toont Oscarwinnende regisseur Laura Poitres (Citizenfour) een onthullend portret van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Na de film is er een discussie met politiek filosoof Eric Boot van de Universiteit Leiden. Een zeer cultureel verantwoorde zondag lijkt me zo!

BONUS VAN DE WEEK

Vorige week lichtte ik een culinair 3 gangenmenu uit. Dit keer doen we het even wat gematigder. En gematigder betekent absoluut niet minder lekker! Bij Haagse schat Martes eet je elke week een een twee gangen daghap voor €15 tijdens de Martes Donderdag Daghap. En hun daghappen zijn niet zomaar ‘tomatensoep + AVG’ daghappen. Ze maken er elke week weer wat leuks en onverwachts van! Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar het water loopt me nu al in de mond bij de bietencarpaccio met makreel en linzenstoof! Houd de Martes Instagram/Facebook in de gaten voor het menu.