Ook als je zelf geen loper bent, kan het je haast niet zijn ontgaan dat de CPC loop dit weekend plaatsvindt. Misschien train je al maanden voor de halve marathon of heb je juist geoefend met aanmoedigen (dat moet ook gebeuren!). Het kan natuurlijk ook dat je hier totaal geen boodschap aan hebt en liever lekker cultuur snuift. Ook dan kom je prima aan je trekken dit weekend want er is wederom een hoop te beleven! De leukste Haagse evenementen heb ik voor je samengevat in deze #haagseschatten Friyay.

VRIJDAG

Ben je niet zo’n hardloper maar hou je er wel van om zo af en toe de beentjes te strekken? Pak snel je wandelschoenen en verplaats jezelf naar Brasserie Ock op Landgoed Ockenburgh! Hier start om 10:00 uur de Vrijdagochtendwandeling met Wandelgroep Ockenburgh. Heerlijk wandelen in een prachtig bos, ik kan me geen betere vrijdagochtend voorstellen!

Als je goed hebt doorgestapt staat er ’s avonds nog een heerlijke beloning op de planning. Bij Hop & Stork vindt vanavond Den Haag – Workshop Bonbons plaats. Na de International Women’s Day van gisteren heb je vast nog niet genoeg chocolade gegeten dus dit kan er ook nog wel bij. In ongeveer 3 uur leer je alle fijne kneepjes van het vak en er wordt natuurlijk volop geproefd!

ZATERDAG

Vandaag staat volledig in het teken van muziek. Om te beginnen zijn er de hele dag Pop-Up Concerten door Den Haag. Op verschillende locaties (zoals Dille en Kamille, Escher in het Paleis en het Gemeentemuseum) worden de mooiste stukken ten gehore gebracht.

Ook dit weekend zijn er weer evenementen van Storks 070. Op zaterdag is er Storks Instores 2018: King Miles (Bob’s your Uncle). Cathcy indie vibes van King Miles onder het genot van een lekkere lunch in Bob’s your Uncle. Heerlijk toch?

Waarschijnlijk ben je helemaal geïnspireerd door alle muziek van vandaag en het liefste zet je dit thuis gewoon nog even door. Dan heb ik wat leuks voor je. Espresso Records staat vanmiddag met een Record SALE and DJ Lounge at Cortenaer en verkoopt de leukste platen voor je eigen collectie!

Als je genoeg muziek aan je hoofd hebt gehad maar nog niet cultureel verzadigd bent, ga dan naar Movies that Matter Festival: Une saison en France. ’s Middags wordt in het Humanity House een ontroerende film over een gevluchte, alleenstaande vader in Frankrijk gespeeld. Na afloop van de film is er een interessante lezing. Deze dag is alvast een voorproefje op het Movies that Matter Festival dat vanaf 23 maart in het Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui zal plaatsvinden. Hier hoort ook de Movies that Matter Festival: Magnum Expositie in het Atrium Den Haag bij. De expositie staat van 6 t/m 19 maart en van 26 t/m 31 maart. Groot kruis in je agenda dus!

ZONDAG

Ben jij één van de 42.000 deelnemers van de NN CPC Loop Den Haag 2018? Dan ben je je de ene helft van de dag waarschijnlijk mentaal aan het voorbereiden en de andere helft aan het uitpuffen! Als jij je energie liever op een andere manier kwijtraakt, is Cardio Disco Boxing van Hidden Gym bij SKY HEALTH The Hague misschien wat voor jou! Mocht je hem nog niet hebben, haal dan snel een rittenkaart en meld je aan voor deze les.

Net als op zaterdag, vindt er ook vandaag een event van Storks 070 plaats. Dit keer bij onze eigen Haagse schat Bar en Zo. Tijdens Storks Instores 2018: Aysia Gaakeer (Bar en Zo) zingt Aysia de sterren van de hemel terwijl jij geniet van een heerlijke koffie en de allerleukste groene gadgets shopt!

WEEKEND

Jawel jawel, het marktseizoen is weer geopend! Vorige week stond Le Marie Marché al en dit weekend is het de beurt aan de Sea Side Market. DePier, Scheveningen & Kreativ Events hebben weer hun uiterste best gedaan het hele weekend een mooie markt neer te zetten. Oh ja enneh, naar huis gaan met lege handen is geen optie!

BONUS VAN DE WEEK

Daghappen zijn hip! Steeds meer café’s en restaurants introduceren de heerlijkste happen voor een habbekrats (de kat krabt de krullen van de trap). Zo ook Restaurant De Kade. Je gelooft het haast niet maar elke zondag tot 20:00 uur krijg je voor maar een 10tje een overheerlijke burger, frietjes én een biertje! Jummie!