Soms heb je van die weekenden dat je vooral rust wilt en thuis lekker gaat bank hangen, soms wil je simpelweg reuring. Dat laatste kun je krijgen dit weekend, in de mate die jij wilt uiteraard maar er is sowieso voldoende te doen in het Haagse om je bloed wat harder te laten stromen. Vooral de zaterdag wordt kolkend. Kom maar door met die adrenaline dus! Zit je klaar voor deze spectaculaire Friyay?! 

VRIJDAG

We beginnen het weekend rustaggg met een vrijdagmiddagborrel. Maar omdat het allemaal net even wat spectaculairder mag dit weekend, kiezen we een bijzondere locatie voor de vrijdagmiddagdrankjes. Kennen jullie Hotel Indigo? Nee? Oh my, daar moét je dus naartoe. Dit fantastische hotel zit tegenover het werkpaleis van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, op het Noordeinde dus. Het hotel zit in een oud bankgebouw en door de inrichting waan je je in een classy gelegenheid uit de jaren 20. Het is volop gedecoreerd met Art Deco elementen van glas en marmer en heeft prachtige lampen. In het hotel zit Brasserie Stocks & Bonds, en hier moet je dus zijn voor de beste G&T’s in town. Elke vrijdag, dus ook deze, ben je welkom van 17.00 tot 21.00 uur. En verrassing: deze week is de special Damrak Gin & Tonic voor slechts 5 euries per cocktail! Neem dus al je collega’s mee en luid dit weekend in stijl in.

Lichtelijk beschonken ga je op zoek naar meer avontuur. Want we gaan nog niet naar huis – nog lange niet – nog lange niet. We gaan het dak eraf gooien en hoe kun je dat beter fixen dan met een goed dansje? Hop, hop, naar het Paard dus, want daar vieren ze deze vrijdag toch een vet feestje: Kiss All Hipsters. Die naam alleen al. Heerlijk. Het Kiss All Hipsters DJ team draait 100% Indie, Eclectic Pop, Bit Of Hip Hop, Electronica en Pure Pop. Beter wordt het niet. The most things don’t fit in words that’s why there is music.

ZATERDAG

Met een kleine buzzz van gisteren maak je je klaar voor deze dag vol spektakel. Er is veel te doen vandaag dus we hopen dat je voldoende energie hebt. Je bent een held als het je lukt om alles af te gaan ,maar snappen het volledig als je keuzes moet maken. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden:

*Duizelingwekkende kortingen ga je vinden tijdens de Overstock Dagen in het Hofkwartier. Daar halen de ondernemers hun magazijnen en kelders ondersteboven voor de jaarlijkse Overstock Dagen. Restanten uit oude collecties, decoratiematerialen, vergeten partijen en andere verrassende producten gaan voor vriendelijke prijzen van de hand. Dit is dus hét moment om unieke koopjes te scoren! Maar dat is nog niet alles. Op verschillende plekken worden workshops en proeverijen georganiseerd en de horeca serveert speciale Overstockmenu’s. Heel onhandig dus als je hier niet naartoe gaat. Groot geluk dat, als je het vandaag niet redt, je een herkansing krijgt op zondag. Hoe dan ook, hier ga je zijn dit weekend dus.

*Ok, oordoppen mee – check, fijne loopschoenen aan – check, je overprikkel-modus uit – check. Je bent klaar voor het heftigste event van dit weekend: De Red Bull Knock Out 2018, de zwaarste (motor-) strandrace ter wereld. In totaal 1.750 motorracers blazen over het Scheveningse strand en strijden om de eerste plek. Het parcours is uitdagend en beloofd een spectaculaire race. Van 9.00 tot 10.00 uur racen er 1.000 riders en van 13.30 tot 15.30 uur nog eens 750. Een oorverdovend kabaal maar dit moet je een keer gezien hebben. Al is het maar voor je vriendje, vader, broertje of zoon. Ga!

*Hebben, hebben, hebben. Maar ook geven! Dat is het uitgangspunt van dit geinige event. Het levert wellicht iets minder excitement op dan een motorrace maar ach, het ligt er maar aan waar jij warm voor loopt! Bij Priester organiseert deze zaterdagmiddag een kledingruilfeestje; Swap & Dance van 17.00 tot 19.00 uur en de entree is gratis. Check wel even de ‘kledingruil spelregels’! 

*En dan mag je nu even naar huis voor een disco-dutje. Vanavond staat er namelijk nog een heel spectaculair feestje op het programma en daar heb je bakken energie voor nodig. Bij ons oh-zo-geliefde PIP is, The Crave, een electronisch dancefeestje wat z’n weerga niet kent. Headliner is Talisman a.k.a. Makam. Ik beloof je, stilzitten is onmogelijk. Dit wordt een feestje waar mensen nog lang over na gaan praten dus scoor snel een ticket want 90% van de kaartjes voor dit populaire feestje zijn al uitverkocht.

ZONDAG

Ok, we snappen dat je vandaag een beetje bij moet komen van alle hectiek van gister. We doen het daarom lekker rustig aan. Start je dag met een bakkie bij Eef, struin nog even door het Hofkwartier voor die mega goede deals als je dag gister al te vol zat, start je december inkopen bij Magasin Horaz of plof neer voor een goede film bij nieuwe Haagse schat Het Filmhuis.

Maak er iets moois van!