De vakantieperiode is helaas weer voorbij! Gelukkig blijft het zonnetje nog even schijnen en kan je ook met deze Haagse schatten weekendtips nog even lekker nazomeren. 

De lekkerbekken onder ons starten het weekend natuurlijk bij foodtruckfestival TREK. Tientallen foodtrucks toveren het altijd fijne Westbroekpark weer om in een groot openluchtrestaurant.

Zaterdag en zondag staan in het teken van plekjes bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Dit weekend is het namelijk Open Monumentendag. Breng een gratis bezoekje aan super veel bijzondere monumenten. Denk aan de Ridderzaal of het torentje van de Grote Kerk. Of wat denk je van de vuurtoren van Scheveningen? Kan je daarna gelijk door naar de nieuwe Badkapel, waar je van 10.00 tot 16.00 uur over de jaarlijkse bazaar struint.

Een andere bijzondere hotspot dit weekend, is wijkpark De Verademing. Het kan jullie haast niet ontgaan zijn, festival Het Circus strijkt daar zaterdag en zondag neer voor een uniek buurtfestival. Met een verrassend programma voor groot en klein, is dit er eentje om zeker niet te missen.

En alsof dit nog niet genoeg is, kan je zondag ook nog naar het theater- en kookfestival Kook van jou van theater Dakota. Een rij vol kraampjes met de lekkerste gerechten, en ook aan een smakelijk theaterprogramma voor jong én oud is zeker geen gebrek. Om je weekend nog even goed af te sluiten, ga je door naar de Gekke Geit voor wat heerlijke jazzy sounds tijdens de Jazzkings on sunday!

Houd je ons op de hoogte van je Haagse ontdekkingen via #haagseschatten? Veel plezier het weekend!

TREK_Haagseschatten Het Circus_Haagseschatten Kookvanjou_Dakota_Haagseschatten Jazzkings_GekkeGeit_Haagseschatten