Yes, de thermometer tikt dit weekend eindelijk bijna de 20 graden aan. Wat een feest! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt toe aan zo’n heerlijk warm zonnig lente weekend. En zoals altijd is er ook weer veel leuks te beleven in Den Haag. Dus hop hop, lekker er op uit dit weekend! Geniet van onze #haagseschatten weekendtips in deze fijne Friyay.

VRIJDAG
Alweer voor de 8e keer kan je dit hele weekend het toffe muziekprogramma van het internationale Rewire festival ontdekken. Op verrassende locaties, zoals de elektriciteitsfabriek, de Lutherse Kerk en natuurlijk het Nutshuis bezoek je de meest verrassende optredens en exposities. Wat en waar je precies moet zijn zie je op rewirefestival.nl
Je eerste biertje op deze vrijdagmiddag drink je bij Listed, een fantastisch leuk kledingwinkeltje in de Molenstraat. Een biertje in een kledingzaak? Jawel, alleen vandaag, want daar gaat vanaf 17.00 uur een unieke fotoreportage van Haagse fotograaf Melvin Tas in de verkoop. Support your locals en breng een bezoekje aan de opening #portugaloffseason: een dromerige fotoserie van een campervakantie langs de westkust van Portugal.

ZATERDAG
Je zaterdag start je goed met een fijne Greenhouse yogales van Hidden gym op het dak bij Urban Farmers. Lekker soepeltjes kan je daar vervolgens blijven hangen voor het Foodpairing Eiber Bier & The Chocolate Shop event. Laat je verrassen door de bijzondere combinatie van echt Haags Eiber bier en exclusieve bean-to-bar chocolade van The Chocolate Shop. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan wel even van tevoren aan.

Wie zich nuttig wil maken voor een schoner Haags strand is vandaag meer dan welkom op de Beach clean-up & opening Grondstofjutters Scheveningen. Start bij het klein, maar fijne The Shore om samen lekker twee uurtjes te strandjutten. Een mooie aftrap van het strandjutseizoen, want vanaf nu kun je er elke dag een juttas lenen, het strand schoon jutten en de volle tas inleveren voor een koffietje, ijsje of korting op een surfles! Wat een top initiatief!

Heb je gewoon zin om even lekker te winkelen of door het Zeeheldenkwartier te struinen? Zorg dan dat je zeker om 14.00 uur bij Bij Priester in de Zoutmanstraat bent. Daar word je namelijk door het Storks Instore festival verrast met een optreden van Ludmil Krumov.

ZONDAG
Ontbijten kan je op deze zonnige zondag op een wel heel bijzondere plek. Tussen 9.15 en 10.15 uur wordt een smakelijk ontbijtje geserveerd in de voormalige keuken van Koningin-moeder Emma in Escher in Het Paleis. Daarna mag jij exclusief voor openingstijd het museum bezoeken, echt een unieke kans! Neem je je de kids mee? Dan worden die lekker vermaakt tijdens een speciale workshop in het Escher Atelier.

Vanaf daar loop je zo over het mooie Lange Voorhout richting het Prins Hendrik Lente feest. Het eerste seizoensfeest van de straat, dat gevierd wordt met een lokale markt met schatten uit het Zeeheldenkwartier, live muziek, lekker eten, spelletjes en mini workshops zoals een kokedama maken bij Bar en Zo. Ook word je daar verrast, of kan je zelf meedoen, met de allereerste Zinderende Zondag Flowermob! Een flashmob, maar dan nét even anders. Een groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, bloemetjes uitdeelt en mensen uitnodigt voor het unieke evenement de Zinderende Zondag op 27 mei. Meer hierover volgt, dus stay tuned!

BONUS VOOR MAMA’S (EN PAPA’S)
Tot slot nog een kleine bonustip voor alle ouders die dol zijn op tweedehands kinderkleding. Vrijdag en zaterdag scoor je de leukste merkkleertjes tijdens het kinderkleding Festijn Lente Editie 2018 in de Anna Paulownastraat. Niet geslaagd of geen tijd? Zondag krijg je een herkansing tijdens de MommaLuv Market – 2dehands kinderkleding voor het goede doel bij Koffie en Kind.

Wees er als de kippen bij en sla je slag! Fijn weekend!