Toen een vriend uit Budapest een aantal jaar terug startte met Budapest Bagel, had Tamás nog niet voorzien dat hij onlangs een maand zou doorbrengen in zijn geboorteland om van diezelfde ‘bagel master’ de fijne kneepjes van het vak te leren. Tientallen recepten werden uitgeprobeerd, talloze ingrediënten geproefd en de dosis opgedane kennis werd ingepakt in zijn koffer terug naar Nederland. Naar Den Haag. Waar Sylvie stond te popelen om hier samen de eerste vestiging van Budapest Bagel te starten.

Per 1 oktober zijn ze trotse eigenaren en bewonen ze samen met meer dan 20 ondernemers, de fijne conceptstore, Collectiv in de Prinsestraat. Dat Collectiv sowieso een heerlijke winkel is om doorheen te struinen, wisten wij. Dat het nu ook een heerlijke plek is om naast het met liefde gezette bakkie koffie van Gold Bloom een bagel te proeven is een waar feestje. Ik proefde er de, door chef Tamás aangeprezen, bagel met brie, uien compote en granaatappel. En ondanks dat ik eigenlijk al geluncht had, likte ik mijn vingers erbij af! En dan moet ik heel eerlijk ook nog toegeven dat ik normaal gesproken niet de allergrootste bagel fan ben…

Een fijn nieuw plekje dus. Waar je even een korte (of langere) pitstop inlast tijdens het shoppen. Maar waar je ook prima even kan neerploffen om te werken. Een omgeving die zich kenmerkt door creativiteit. Door passievolle, jonge, veelal Haagse, ondernemers. Die zelf ontwerpen, opknappen, inkopen, maar nu dus ook een heerlijke lunch of lekker ontbijtje bereiden. Zo’n plek waar je als vanzelf nieuwe ideeën en plannen opdoet. Heerlijk!

Sylvie en Tamás willen niet alleen dat je komt proeven, maar willen je ook kennis laten maken met Hongarije, met Budapest. Daar liggen immers de roots van hun onderneming. Vanaf december komt er overigens een biesieklette pal achter Collectiv, natuurlijk zorgen Gold Bloom en Budapest Bagel samen voor die take away espresso en vers bereide bagel. Ik zou je trouwens adviseren om niet tot december te wachten. Ze zitten er waarschijnlijk maar twee jaar, dus tijd verspillen is reuze zonde.

Budapest Bagel
Collectiv conceptstore
Prinsestraat 3
2513 CA Den Haag
Website

Budapestbagel_haagseschattenbudapest-bagels_haagseschattenBudapestbagel_haagseschatten