Energiek, bevlogen en creatief. Slechts drie woorden die ik van toepassing vind op onze nieuwste Haagse schat Louise Boonstoppel.
Een fotografe die in iedere foto haar gevoel legt, oog heeft voor het kleinste detail en emoties zo puur mogelijk fotografeert. Maak in deze blog uitgebreid kennis met deze enthousiaste spring in het veld!  

Onlangs herinnerde Facebook haar eraan dat het nog maar 6 jaar geleden was dat ze haar eerste ‘grote mensen’ camera aanschafte. Niet met de ambitie om later fotografe te worden, wel vanwege haar drang naar creativiteit. Maar dat plaatjes schieten ging haar al snel zo lekker af dat via via de eerste opdrachten volgden. Voor lange tijd een leuke afwisseling naast haar serieuze baan. Maar een jaar geleden begon het voor het eerst echt te kriebelen:  “zou ik hier misschien mijn baan van kunnen maken”? Met het voorbeeld van haar vriend Jasper, van Eiber Bier, naast zich zag ze wat je in korte tijd kan bereiken als je ergens in gelooft en vol voor durft te gaan. En waar werd ze nou ècht blij van? Juist fotografie. En zo geschiedde. Per juli zegde ze haar baan op en sindsdien richt ze zich volledig op haar grote passie.

Van bruiloften tot portretten en van love shoots tot lifestyle. Zolang Louise haar creativiteit kwijt kan, resulteert dat in schitterende, natuurlijke plaatjes. Ze vertelt me enthousiast dat ze het bewerken van de foto’s bijna net zo leuk vindt als het fotograferen zelf. “Je zou me eens moeten zien zitten, handenklappend achter mijn computer als ik zie dat ik het, in mijn ogen, perfecte plaatje heb weten te schieten”! En dat dat perfecte plaatje wellicht technisch gezien niet door iedereen als dusdanig wordt gezien, is wat haar betreft echt minder relevant. “Het juiste gevoel en de oprechte emotie vastleggen is zoveel belangrijker dan een technisch perfecte foto”.

En als ze toch even niet zoveel zin heeft in het fotograferen, of het op dat vlak tijdelijk ietsje rustiger is, staat ze vriendlief natuurlijk bij in het bedrijf waar ze ook nog onderdeel van uitmaakt: Eiber Bier. Multitasken is aan Louise dan ook prima besteed: “foto’s bewerken met een Eiber Biertje erbij gaat prima”, vertelt ze lachend.  De keuze tussen het perfect gebrouwen biertje óf de perfect geschoten foto is trouwens een makkelijke. “Zonder twijfel de perfecte foto” beëindigt ze resoluut.

Welkom Louise!