Benieuwd welke verhalen er schuil gaan achter onze ondernemende Haagse schatten? Een aantal young professionals wordt komende periode het spreekwoordelijke hemd van het lijf gevraagd door Be Hague, het platform voor (aankomende) Haagse young professionals. Dit keer een interview met Wendy Spier van Bij Priester.

Wendy Spier is een energieke doorzetter die sinds vorig jaar haar winkel Bij Priester heeft in Den Haag. Ze is geboren en getogen in Ede, maar voor de winkel naar onze stad verhuisd. Den Haag is op haar pad gekomen doordat haar schoonzus al een paar jaar in de winkel werkte in het pand waar Bij Priester nu gevestigd is. Toen de vorige eigenaren pensioneerden en het pand vrij kwam, hebben de dames samen met de broer van Wendy de kans gegrepen. De naam ‘Bij Priester’ is een eerbetoon aan de vorige eigenaren, de familie Priester.

Waar is het idee van Bij Priester ontstaan? “Ik merkte dat ik steeds meer aandacht kreeg voor ambacht, duurzaamheid, eerlijke mode en ‘echt’ contact. Toen ik 2,5 jaar geleden een kledingbibliotheek in Antwerpen bezocht ontstond het idee voor Bij Priester. Tijdens de daaropvolgende citytrip met mijn schoonzus hebben we het idee verder ontwikkeld. Vervolgens haakte mijn broer ook aan tijdens de brainstormsessies. We hebben een half jaar lang gebrainstormd voordat we onze droom waar hebben gemaakt. Na een verbouwing van 2 maanden opende Bij Priester de deuren.”

“Met deze kledingbibliotheek willen we dat onze klanten bewust zijn van hun keuzes en bewust gaan ‘consuminderen’. Je hoeft namelijk niet op stijl in te leveren als je je kledingkeuze baseert op ethische gronden. We hopen dat onze klanten Bij Priester zien als een ontmoetingsplek waar ze zich thuis kunnen voelen en waar persoonlijke aandacht, service, kwaliteit en vakmanschap centraal staan.”

Als stad is Den Haag in ontwikkeling, vindt Wendy. “Er zijn genoeg ruimtes waar young professionals zich kunnen vestigen. Ook is er veel aandacht voor young professionals door het brede aanbod van netwerkborrels en masterclasses. Den Haag is echt een inhaalslag aan het maken. Hierdoor wordt er van alles georganiseerd; van specifieke beurzen tot veel cultuur in bijvoorbeeld de theaters. Ook het strand is natuurlijk fantastisch, om uit te waaien en vervolgens met een frisse blik verder te gaan.”

De toekomst voor young professionals in de stad ziet Wendy als rooskleurig. “Over het algemeen zijn young professionals gepassioneerd om een idee of onderneming te laten slagen. Ik merk ook dat steeds meer mensen in mijn omgeving er over nadenken om naar Den Haag te komen. Om een bedrijf te starten of voort te zetten of gewoon om te komen wonen.”

En de toekomst voor Bij Priester? “Mijn droom is dat iedereen bekend wordt met het concept van een kledingbibliotheek en dat we steeds meer tevreden ‘bieb-leden’ hebben. Als steeds meer mensen een abonnement afsluiten dragen ze op deze manier bij aan een eerlijke, duurzamere manier van mode. Hierdoor creëren we de bewustwording dat je niet alles hoeft te bezitten, maar dat delen een prima alternatief is.”

Bij Priester

Zoutmanstraat 12A
2518 GP Den Haag
Website