Leek de herfst het vorige weekend al in volle gang, dit weekend wordt er weer lenteweer voorspeld! En daar moet gebruik van gemaakt worden natuurlijk, want het zou zomaar het laatste weekend met zulk prachtig weer kunnen zijn. Erop uit dus! In deze Friyay weer zoals gewoonlijk de allerleukste #haagseschatten weekendtips om het meeste uit je weekend te halen.

Een fantastisch begin van het weekend: uitwaaien op het strand terwijl je onder begeleiding van coaches Sanne en Jojanneke met gelijkgestemden wisselt van gedachten. Coaching aan zee, een nieuwe Haagse Schat waar wij eerder uitgebreid over schreven, organiseert vrijdagochtend een 1.5 durende wandeling waarbij je beweegt, lekker uitwaait en zaken waar je tegenaan loopt kunt bespreken. Heerlijk toch!

Ook schreven we al over It’s All About Food in het Nutshuis. En omdat het zo leuk is, noemen we het gewoon nog een keer. Hier gaat het 4 dagen lang om duurzaam voedsel. En dat is momenteel een populair thema. Kijk op vrijdagavond een interessante foodfilm en bezoek op zaterdag het festival voor de hele familie. Er is dan een duurzame markt, er zijn blinde proeverijen en ook voor de kids zijn er tal van activiteiten. Én er is natuurlijk café Juni, onze fantastische Haagse Schat, die bijpassende verrassende hapjes voor je klaar maakt. Vooral gaan dus, want naast leuk en lekker ook héél verantwoord en leerzaam!

Verder is er op vrijdagavond een Friday Night Jazz in Muzee Scheveningen. Dit is een editie van een hele reeks optredens waarbij top jazz artiesten telkens in wisselende samenstelling optreden. Jazz optredens komen natuurlijk wel vaker voorbij, maar dit is er een op een wel erg bijzondere locatie. Niet missen dus als je een jazz liefhebber bent. Ben je meer een bierliefhebber? Dan moet je dit weekend bij Anna’s bar zijn. Hier presenteert een groot aantal brouwers hun nieuwe Bockbieren tijdens het Bockbierfestival. Om dit geheel extra leuk te maken treden er ook nog eens het hele weekend verschillende bandjes op. Ingrediënten voor een geslaagd feestje, Proost!

Nog meer muziek is er deze zaterdag tijdens de Popronde Den Haag. Op verschillende locaties spelen bandjes, waaronder ook bij onze eigen Haagse Schat Haagse Kopjes! Check het uitgebreide programma, er zit vast iets van jouw gading bij.

Dan is er dit hele weekend ook weer de inmiddels welbekende Salt Market. Dit keer op de Pier van Scheveningen. Altijd leuk om even langs te gaan voor een hapje, drankje en wandelingetje over de Pier langs alle leuke standjes. Goed te combineren met een lekkere strandwandeling in dit heerlijke weer. Een andere optie voor een mooie wandeling is er op Landgoed Clingendael. Dit weekend start hier de openstelling van de Japanse tuin. Dit is de grootste Japanse tuin van Nederland. Deze tuin is erg kwetsbaar en daarom maar een korte periode per jaar geopend voor publiek, je kunt er tot en met 29 oktober naartoe. Alles staat nu in bloei en dat is een prachtig gezicht. Zeker de moeite om even langs te gaan!

Sluit je weekend in stijl af bij Marché Royal in het Hofkwartier. Een Franse markt met muziek, Franse lekkernijen, activiteiten en workshops. En met dat heerlijke weer erbij kom je alvast eventjes helemaal in de (herfst)vakantiestemming. Als klap op de vuurpijl is er ook nog een oldtimershow. Dus als de wijn en de brie niet genoeg waren, dan kun je manlief hiermee vast wel overhalen om mee te gaan.
Of ga naar de Koninklijke schouwburg voor wat cultuur en historie. Hier vindt het Free festival plaats. Regisseurs, curatoren, muzikanten, modeontwerpers en choreografen zijn aan de slag gegaan met het thema vrijheid en het resultaat hiervan is op zondag te zien in de vorm van theater, een tentoonstelling, dans en mode.

Geen excuus om binnen te zitten dit weekend. Heel veel plezier!