Overmorgen is het zover: de dag dat we ons massaal oranje kleden, ongegeneerd onze oude meuk verkopen aan de buren, of brak van de Koningsnach die ons te wachten staat, toch maar weer dat ene biertje nemen. Om ervoor te zorgen dat je niets mist, sommen wij de leukste evenementen, vlooienmarkten en andere hysterische oranje activiteiten voor je op!  

1. Kings Night Boat Tour – woensdag 19.00 uur
Je Koningsnach in stijl beginnen? Stap dan aan boord bij Haagse schat The Hague Boat. Als partner van The Life I Live bieden zij morgenavond van 19.00 – 20.00 uur een speciale boottour aan door de Haagse grachten. Met aan boord een heuse oranje gastvrouw die je uiteraard van een glaasje bubbels en borrelnoten voorziet. Een beter begin van je Koningsnach kun je je toch niet wensen? Tickets zijn voor 15 euro te koop via de site van The Hague Boat.

2. Makersmarkt in de Boekhorstraat – donderdag 8.00 – 17.00 uur
Midden in het centrum, maar toch door velen nog niet ontdekt: De Boekhorstraat. En alhoewel ze er al jaren een feestje van maken met Koningsdag, organiseren ze dit jaar iets nieuws. Een heuse ‘makersmarkt’. Een markt bemand door vele creatievelingen, kramen vol met handgemaakte en bijzondere producten en natuurlijk vooral lokale ondernemers. De Boekhorstraat leeft! Oh en ben je op Koningsdag vroeg uit de veren? Vergeet dan vooral het Koninklijk Ukkiesconcert niet bij de Little Smilemakers Shop.

3. Koningsdag Reinkenstraat – donderdag 11.00 – 17.00 uur
Ook in de mooie Reinkenstraat is het met Koningsdag feest: een uitgebreide vrijmarkt, een zweefmolen voor de kids, hapjes en sapjes van de lokale horeca voor de papa’s en mama’s, live muziek en voor wie écht het oer-Hollandse gevoel wil krijgen ook nog eens oud-Hollandse spelletjes! Oh en als we nog even een potentiële Haagse schat mogen tippen: loop eens binnen bij Haver. Fijne zaak, fijne mensen, fijn eten.

4. Vrijmarkt! op de Pier – donderdag 10.00 – 16.00 uur
Speciaal voor alle kleine koningen en koninginnen van het Koninkrijk der Nederlanden organiseert De Pier dit jaar weer een vrijmarkt. Om een zakcentje te verdienen, te genieten van ouderwetse gezelligheid, muziek en een top locatie. Let wel op: de plekjes op De Pier gaan als warme broodjes over de toonbank, dus check van te voren of er nog plek is!

5. Kinderkoningsdag Huijgenspark – donderdag 9.30 – 16.00 uur
Een lustrum voor Kinderkoningsdag in het Huigenpark, daar vieren ze op deze feestige dag de tiende editie! Klassiekers als de Gouden koets, de klimwand en muziek van DJ Ome Steef en natuurlijk de traditionele vrijmarkt.  Maar ook, en daar worden wij nou echt enthousiast van, het jaarlijkse Open Podium Royal. Voor muzikale hoogstandjes, de beste moves, mooie verhalen of de beste moppen.

Leve de koning, hoera, hoera, hoera!