Het is alweer even geleden dat ik voor de eerste keer mijn voet over de drempel zette Bij Priester in ons favoriete Zeeheldenkwartier! Op slag was ik verliefd. Wat een mooie leren tassen, toffe kleding en bijzondere inrichting! En het verhaal achter deze unieke winkel maakt het plaatje helemaal compleet. Nieuwsgierig geworden? Lees alles over deze nieuwste Haagse schat in onze blog.

Al meer dan 100 jaar was het pand aan de Zoutmanstraat eigendom van de familie Priester met hun ambachtelijke winkel Priester lederwaren. Amanda Hofman, ontwerpster van het succesvolle tassenlabel April, was toentertijd in de leer bij mevrouw Priester. Toen zij hoorde dat mevrouw Priester op haar 70 jarige leeftijd toe was aan een wat rustiger leventje, besprak ze de mogelijkheid om de winkel in een vernieuwde vorm over te nemen. Een brutaal mens heeft de halve wereld zo blijkt. Want nog geen jaar later, na een succesvolle crowdfunding, startte de grote verbouwing om de deuren van Bij Priester te openen. En wat ooit begon als familiebedrijf, blijkt ook nu een succesformule. Amanda runt de winkel namelijk samen met haar man en schoonzus: Nick en Amanda Spier. Allemaal een eigen expertise, met een gezamenlijke passie voor duurzame, lokale lederwaren en kleding.

Benieuwd waarom ik zo verliefd werd op deze winkel? Je wordt extreem hartelijk ontvangen, je krijgt een lekker kopje ‘slowkoffie’ om even te onthaasten én ze verkopen de mooiste unieke items. Van simpele shirtjes en stoere leren jasjes, tot kleurrijke broeken en echte designeritems. Allemaal zo duurzaam mogelijk, want als ze ergens op tegen zijn dan is het wel de massaproductie uit het Verre Oosten. De tassen van het label April zijn gemaakt met leer van oude bankstellen en de sieraden en kleding die in de winkel hangen zijn van gevestigde duurzame modelabels als Wintervacht en Yunit en van Nederlandse ontwerptalenten. Ook kan je Bij Priester, net als in de tijd van mevrouw Priester, nog steeds terecht voor al je reparatiewerk. Want repareren van je favoriete item is toch altijd fijner dan iets weggooien?

Daarnaast geven ze de voorkeur aan delen, en dat uit zich in het unieke concept van de kledingbibliotheek. Want de kleding die in de winkel hangt is niet alleen te koop, maar ook te huur! Voor een paar tientjes per maand sluit je een abonnement af en kan je dagelijks naar binnen stappen om een nieuw item mee naar huis te nemen. En na twee weken breng je het gewoon weer zonder te wassen terug, en zorgen zij dat het weer piekfijn voor de volgende kledingliefhebber in de winkel komt te hangen. Hoe handig is dat! Ben je je stiekem gaan hechten aan het geleende item, dan kun je ‘m voor een vriendelijk prijsje trouwens alsnog aanschaffen.

Uiteraard raden we je aan om zelf een kijkje te nemen in deze toffe winkel. En heb je een Haagse schatten cadeaubon, dan kan je deze hier vanaf vandaag ook inleveren. Maar voor diegenen die vooral nieuwsgierig zijn geworden naar de kledingbibliotheek en liever eerst de kat uit de boom kijken, speelt onze shopaholic Marlies met alle liefde voor proefpersoon. Bespaart het echt geld en een overvolle kledingkast? In wat voor nieuwe outfits komt ze voor de dag? De komende weken neemt ze jullie mee in haar belevenissen van het abonnement op de kledingbibliotheek!

Keep u posted!

Bij Priester

Zoutmanstraat 12A
2518 GP Den Haag
Website