Tijdens het afrekenen van een heerlijke broodje makreel bij Lunchroom Lot op de Thomsonlaan stuitte ik ineens op iets heel moois. Iets waarvan ik dacht dat het de fooienpot was, blijkt een inzamelingsbus voor een wel heel bijzondere initiatief: stichting Lotje! En ondanks deze stichting niet bij de lunchroom hoort, had Roel (super vriendelijke eigenaar van de lunchroom) mij in een paar zinnen enthousiast gemaakt over deze bijzondere stichting.

Stichting Lotje zet zich namelijk in voor kinderen in nood, Haagse kinderen welteverstaan. Want leed is vaak dichterbij dan je denkt. Er zijn genoeg gezinnen om ons heen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken, hulp in de vorm van goederen zoals kleding, schoenen of wat er op dat moment maar nodig is. Bij uitzondering kan het ook een financiële bijdrage zijn. Wat mij betreft een lot uit de loterij deze stichting!

‘De kasten van Lotje’ vind ik helemaal Haagse schatten waardig. Deze kasten bevatten de ingezamelde spullen, waar gezinnen die in nood zijn iets uit kunnen nemen. Ze staan op dit moment op vier plekken in Den Haag. Bij het consultatiebureau in Segbroek, een buurtcentrum in de Schilderswijk, bij het werkgelegenheidsproject Mariahoeve Werkt en in Parada in de stationsbuurt. En aan ambities geen gebrek, want eind 2016 wil de stichting zeker in 10 buurten ‘Kasten van Lotje’ hebben staan.

Wil jij ook een Haags gezin die het moeilijk heeft helpen? Doneer dan (financieel of goederen) aan Stichting Lotje. Meer info over deze Haagse schat vind je op www.stichtinglotje.nl of facebook/stichtinglotje.