En nee, de kerk is normaal gesproken niet direct de eerste plek waar je ons tegen het lijf zult lopen. Toch brachten wij afgelopen week een bezoekje. We maakten kennis met het restaurant waar we afgelopen jaren ontelbaar vaak langs fietsten, maar nog nooit een voet over de drempel zetten. Zonde, zo bleek. Want wat heeft Restaurant Zebedeüs, aan de Grote Kerk, ons positief verrast! Persoonlijke aandacht, liefde voor het vak en een mooie entourage.

Bediening die weet waar ze het over hebben en die ons vertelden over de oorsprong van de naam van het restaurant. Want nee dat bleek geen Griekse god (onze associatie), maar een Bijbelsfiguur, een visser, zo leerden wij. Het restaurant is al 18 jaar gevestigd op deze bijzondere locatie en heeft een trouwe groep vaste gasten. Ook is het restaurant erg geliefd onder internationale bezoekers. En wij snappen wel waarom!

De heerlijkste, schitterend uitziende gerechten kwamen voorbij en wij smulden van het drie gangen Bier & Spijs menu dat wij, speciaal in het kader van de Week van het Nederlandse Bier, voorgeschoteld kregen. Door heel het land werden er afgelopen week honderden verschillende activiteiten georganiseerd. Heerlijk eten, bijpassende biertjes, een rustige, misschien wat chique, maar ongedwongen sfeer. En de zware houten kerkdeur die je door de open keuken ziet, draagt aan die sfeer zeker zijn steentje bij. Om te voorkomen dat ook jij langs dit restaurant blijft sjezen, delen wij dolgraag deze Haagse ontdekking met je.