Dat wat bij de meeste dames onder ons tot pure paniek zou leiden, leidde bij de ambitieuze Daan en Jan Pieter tot hun eigen onderneming. Want wat doe je als je door het wegvallen van je favoriete winkel opeens je maatschoenen niet meer kunt krijgen? Juist ja, dan start je dus je eigen zaak. The Walk was geboren.

De zoektocht naar de ideale schoen leidde hen helemaal naar India, waar Daan destijds werkte. Daar ontmoetten ze een familie van 4e en 5e generatie schoenmakers. Voor wie schoenmaken nog pure ambacht is. De ideale schoen was gevonden, de samenwerking geboren. Terwijl gestart werd met het ontwerpen van maatschoenen voor familie en vrienden, ontdekten de twee vrienden al snel dat er meer vraag naar was. De start van The Walk was een feit.

Ik leerde tijdens onze kennismaking dat de schoenen van The Walk niet zomaar schoenen zijn. Wereldschoenen zijn het. De leren komen uit Italië, de zolen uit Argentinië, de suède uit Frankrijk, de hakjes uit Duitsland, de garen uit Engeland en de fabriek staat dus in India. Een indrukwekkend rijtje waar menig wereldreiziger jaloers op zou zijn!

En het toffe is dat die schoenen dus volledig naar eigen smaak ontworpen kunnen worden. Je kunt namelijk kiezen uit 20 verschillende modellen en 25 leersoorten. Eenmaal gekozen, worden je voeten uiteraard vakkundig opgemeten zodat jouw nieuwe schoenen uiteindelijk als ware pantoffeltjes zitten! Je moet trouwens wel wat geduld hebben, de mannen rekenen op een maand of drie voor het hele proces vanaf meten tot en met afhalen in de winkel. Maar hé, dan heb jij wel een paar unieke stappers die je als gegoten zitten én volledig met de hand en met liefde zijn gemaakt.

Wij zijn dan ook reuze blij dat we The Walk mogen verwelkomen als onze nieuwste Haagse schat! Dat betekent dat je de Haagse schatten cadeaubon vanaf nu ook bij deze heren kunt inruilen. En dat kan niet alleen voor de schoenen zelf, maar ook voor de handgemaakte sokken, mooie leren riemen, het opmeten van de voeten en het maken van de leest.

Let wel op: de winkel is alleen op vrijdag en zaterdag én op afspraak geopend.

The Walk

Prins Hendrikstraat 77
2818 HL Den Haag
Website