Goud nieuws! Cycle and the City (CATC) heeft een nieuwe fietstour! Naast de originele fietstour door Den Haag, kun je nu ook een Scheveningen-tour boeken. En geloof me, deze fietstour wil je ook gedaan hebben! Lees snel mijn vier redenen om met deze Haagse schat op de fiets te stappen.

#1 Enthousiaste gids
Je verzamelt in de kroeg in hartje centrum om daar je mooie gouden fiets te scoren en vanaf daar de tour naar Scheveningen te starten. Één van de CATC gidsen laat je meerdere verborgen pareltjes van Scheveningen zien. En niet zomaar een gids, maar eentje met hart voor de stad, een goede dosis enthousiasme en (ook niet onbelangrijk) een heerlijk Haags accent.

#2 Bijzondere plekken
De jongens vertellen je vol passie over Scheveningen, de bijzondere geschiedenis en laten je plekken zien waar je het bestaan nog niet van wist. Ik kan natuurlijk niet teveel prijsgeven, maar met je gouden fiets cross je langs het Vredespaleis zo richting Scheveningen waar je onderweg stopt om het verhaal achter die bijzondere plekken te horen. Daar word je toch nieuwsgierig van?! 

#3 Proef Scheveningen
Van al die verhalen en het heerlijke fietsen krijg je trek. Dat begrijpen de jongens van CATC ook wel. Gelukkig hebben ze daar in de tour natuurlijk rekening mee gehouden. Van een echt lokaal biertje tot het Scheveningse botje van de bakker uit de Keizerstraat. Proef Scheveningen tot in zijn detail en eet je buik lekker rond. 

#4 Knallende afsluiter in de kroeg
Als je denkt dat je alles gehad hebt, dan komt de afsluiter van de dag. Je fietst (letterlijk!) zo de kroeg binnen, daar waar alle fietsen op de bovenste verdieping, bereikbaar via een minitrapje, worden opgeslagen en opgepoetst. Dat sjouwen doen ze met z’n allen, als echte kroegmaten. Daarna bestel je een lekker biertje of ander sapje aan de bar en krijg je een afsluiter die je nooit meer zult vergeten! Hoe dat eraan toegaat moet je echt zelf ervaren, maar fantastisch is het zeker.

De sfeer tijdens deze fietstour, het luisteren naar het Haagse accent, het enthousiasme waarmee de gids vertelt: je hebt nieuwe vrienden voor één dag, zó leuk! En dat Den Haag tof is, dat wisten wij natuurlijk allang. Maar dankzij CATC hebben we ook weer wat ‘Scheveningse schatten’ leren kennen. Ze staan te poppelen om ook jou deze plekken te laten ontdekken. Dus boek de Scheveningen tour, spring op de gouden fietst en ik beloof je, het wordt dubbel en dwars genieten!