Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik word altijd heel onrustig van storm. Zoals kleine kinderen onrustig zijn op de avond voor hun verjaardag. Ik wilde deze #haagseschatten Friyay schrijven in de trein op weg naar het kalme Noorden maar dat ging dus mooi niet door gister. Net als waarschijnlijk velen van jullie was ik Haguebound. Op zich niet erg natuurlijk want er zijn talloze fijne flexwerkplekken in Den Haag zo las je eerder de week! Hopelijk hebben jullie voldoende puf om leuke dingen te ondernemen dit weekend want er staat weer een hoop op de planning!

Vrijdag

Wat is nou een betere opening van deze Friyay dan 2018’s eerste High Wine! van Kattencafe Ditjes & Katjes? Even ontstressen van alle stormspanning is het allerbeste met een kat op schoot en een wijntje in de hand toch? Vergeet niet te reserveren!

Na een paar wijntjes en hapjes zit je er waarschijnlijk alweer lekker in. Je wil waarschijnlijk nog lang niet naar huis, maar je moet morgen wel weer fris en fruitig zijn. Daar heeft De Microclub wat op gevonden. Hun feestjes beginnen om 20.00 uur en eindigen om middernacht zodat je heerlijk op tijd in je nest ligt. Ideaal! Deze vrijdag voor het eerst in Den Haag: De Microclub at Het Magazijn bij Bleyenberg! Vergeet niet online een ticket te kopen en oh ja, het is 25+.

Niet zo van de elektronische muziek? Ga dan naar Theater Dakota voor het nieuwe Oma Greet Leet Night in Theater Dakota. Oma Greet ontvangt Haagse gasten die in de krant hebben gestaan. Zij vraagt wat wij nooit zouden durven te vragen… Dat wordt wat!

Dit weekend vindt er, na eerder succes, weer een Food Festival plaats bij Crowne Plaza Den Haag Promenade. Chef Reinier Suarez Rivera is ingevlogen om samen met Promenade chef Sido de Brabander en zijn team heerlijk authentieke Cuban Flavours te creëren. En zeg nou zelf, na dit vreselijke noodweer kunnen we allemaal wel een vleugje Cuba gebruiken!

Zaterdag

Op zaterdag vindt in het Humanity House het debat Wie is een Marokkaan? plaats. Thema’s waar je misschien nog helemaal niet over na had gedacht worden aan de kaak gesteld en je kunt je eigen kennis testen met een interactieve quiz. De middag wordt afgesloten met optredens!

Na zo’n culturele dag ben je vast uitgeput en wil je even je hoofd lekker leegmaken. Bleyenberg is in trek dit weekend want ’s avonds is hier de Silent Disco in De Kantine! Hoe lekker is het om even helemaal ongegeneerd los te gaan op heerlijke 90’s en 00’s hits?!

Zondag

Alvorens we de week muzikaal afsluiten tijdens de Capriole Music Sunday bij Capriole Cafe, kunnen we best wat ondernemen toch? Studio ZIP werd al eens getipt in een eerdere Friyay en dit weekend hebben ze weer wat leuks: Breien voor beginners workshop! Tropische temperaturen zitten er de komende tijd nog niet echt in dus waarom leer je niet een eigen sjaal breien?

Een Friyay zo warrig als het weer, maar er zit vast wat leuks tussen om er weer een bijzonder leuk weekend van te maken! Laat je ons weten wat jij hebt uitgekozen?