Attentie, attentie! Deze blog is zeer belangrijk voor ouders met kinderen. Het bevat informatie over hoe je je kids veilig en zonder zorgen een paar uurtjes kunt overdragen, zodat jij even wat anders kunt doen. Interesse gewekt? Wij interviewden kortgeleden de vrolijke dames van Betoeterd. Zij organiseren feestjes en workshops voor kinderen. Én zijn één van onze nieuwe Haagse schatten!

Mogen we aan jullie voorstellen: de zusjes Lora en Anna Crawford. De mooie achternaam komt van hun Australische moeder. En dat ze zusjes zijn is niet alleen te zien aan het feit dat ze als twee druppels water op elkaar lijken, maar is ook te merken aan hoe ze elkaar als vanzelf aanvullen en door dezelfde grapjes die ze maken.
Beide dames hebben een grote zoektocht doorgemaakt wat betreft studie en carrière en zijn beiden uiteindelijk beland in de creatieve/theater kant. Het jongste zusje, Anna, heeft de studie Media & Entertainment management afgerond. Daarnaast heeft zij een tijdje meegedaan aan Job5, een popgroep gericht op kinderen. “Een erg leuke en leerzame tijd” vertelt ze. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het organisatorische gedeelte van Betoeterd en geeft invulling aan de creatieve kant van de feestjes. Lora heeft de studie voor theaterdocent afgerond in Zwolle (“Lang niet zo leuk als Den Haag natuurlijk!”). Zij houdt zich dan ook voornamelijk bezig met het theater gedeelte bij Betoeterd.

Toen de zussen een aantal jaar geleden in gesprek waren met iemand die kinderfeestjes organiseert dachten zij meteen “Dat kunnen wij eigenlijk veel beter!”. Geen afgezaagd Disney gedoe, maar interactieve feestjes waarin wordt geknutseld, gedanst en toneel wordt gespeeld. En dat zoveel mogelijk met natuurlijke materialen. Beide dames komen immers van de vrije school waar dat met de paplepel ingegoten werd.

En zo ontstond Betoeterd. Betoeterd organiseert kinderfeestjes met verschillende thema’s. Denk aan stoere cowboy of indianen feestjes. Of juist iets met lieve prinsessen of enge heksen. Er zijn feestjes om uit te kiezen, maar er worden ook feestjes op maat gemaakt als de jarige Job speciale verzoeken heeft. De feestjes duren zo’n 3 uur en kunnen al voor kinderen vanaf 5 jaar. Alhoewel de dames wel hebben gemerkt dat de concentratie boog van een 5 jarige ietwat minder is dan bijvoorbeeld een 8 jarige. Ze zijn dan ook druk bezig met het ontwikkelen van feestjes die nóg beter aansluiten bij de verschillende leeftijdsgroepen (poppenkast!). Tijdens alle feestjes wordt geknutseld en vaak ook een kleine voorstelling voorbereid die aan het einde aan de ouders wordt getoond. Een superleuke afsluiting van het feestje! Ouders in de zaal, kinderen op het podium en aan het einde natuurlijk een diepe buiging en luid applaus.

De feestjes kunnen gegeven worden aan huis, maar bijvoorbeeld ook in het bos of op het strand. U vraagt, zij spelen.
Ook maken de dames gebruik van twee toffe Haagse locaties waar de feestjes gegeven kunnen worden: het Laaktheater en Theater de Kunsthut aan de Binckhorstlaan. Naast feestjes verzorgen de zussen ook interactieve workshops. Zo geven zij wekelijks workshops op verschillende kinderdagverblijven. Ook zijn ze in te huren voor bruiloften of andere evenementen. Laatst stonden ze bijvoorbeeld nog bij een foodtruck festival kinderen te schminken. De dames zijn duidelijk van alle markten thuis!

Grote droom van de dames is om dit alles uiteindelijk fulltime te gaan doen. Op een eigen locatie, het Betoeterd huis, waar dan de hele week door van alles aangeboden kan worden. Hoe gaaf is dat! Jammer dat mijn dochtertje pas 2 jaar is. Over een aantal jaartjes weet ik ze te vinden. Kinderen zijn bij jullie zeker in goede handen. Kunnen jullie met jullie aanstekelijke enthousiasme aan de slag, terwijl ik even lekker wat voor mezelf mag doen 😉