Onze trouwe volgers kunnen zich Tanja vast nog herinneren. De dame (op rechts) die afgelopen zomer als gastblogger menigmaal de fijnste zaakjes ontdekte en de leukste weekendtips verzamelde. Na een paar maanden nam ze afscheid van ons (snik!) om samen met haar compagnon en vriendin Nina hun eigen bedrijf te starten. Inmiddels is ‘EVE’ geboren. En die term kies ik niet voor niks. Tanja en Nina maken in hun praktijk voor ‘women’s wellbeing’ namelijk werkelijk alles rondom het moederschap bespreekbaar. Een uitgebreide kennismaking met Tanja, Nina en hun pasgeboren bedrijf dus.

Eerst even kort terug in de tijd. Nina en Tanja kennen elkaar namelijk al van de basisschool. Echte hartsvriendinnen waren het. En geboren ondernemers. De dames hadden een sieradenwinkeltje, gaven samen een maandelijks tijdschrift uit, met welgeteld 4 abonnees maar tóch 😉 Van het bestaan van een kopieermachine waren ze toen nog niet op de hoogte, dus alle exemplaren werden volledig met de hand geschreven. Ze startten een biologieclubje, een eigen band (“we namen onze nummers op, op zo’n rode My First Sony”) en zelfs een heus detectivebureau! Aan ambitie geen gebrek.

Een kleine break ontstond toen ze naar de middelbare school gingen, maar nooit verloren ze elkaar helemaal uit het oog. Na deze korte pauze vonden ze elkaar weer en volgden vele gezellige avondjes. Je snapt vast dat de ranja uit de kleuterklas inmiddels plaats gemaakt had voor goede wijn toch? Het was tijdens één van deze avondjes dat ze beiden de wens uitspraken toch echt heel graag samen te gaan ondernemen, maar dan nu voor het echie!

Wat precies, was nog niet direct bekend. Maar jaren later viel ineens alles op z’n plek. Alsof het zo moest zijn. Ze liepen allebei vast in de weg naar moeder worden. Nina kampte met fertiliteitsproblemen, terwijl bij Tanja de beloofde roze wolk na de bevalling in geen velden of wegen te bekennen was. Beiden gingen op zoek naar hulp, wat ik zelf al super dapper vind, maar konden niets passends vinden. Het aanbod was klein, de drempel veel te hoog. Op dat zelfde moment stonden ze ook beiden op een kruispunt in hun carrière. Na een jarenlange job bij PsyQ was het voor Tanja tijd voor iets nieuws en ook Nina wilde een nieuwe weg inslaan. Het allereerste begin van EVE.

Het bieden van coaching en psychologische hulp aan vrouwen en hun partners die bezig zijn met moederschap (in de breedste zin van het woord) staat bij EVE centraal. Omdat beide dames uit eigen ervaring en uit hun omgeving weten dat er ontzettend veel kan spelen op dit gebied. De twijfel om wel of niet aan kinderen te beginnen; vruchtbaarheidsproblemen; het krijgen van een miskraam; het verlies van een pasgeboren kindje; ongewenste kinderloosheid; onzekerheid over de moederrol; of moeite de balans te hervinden als kersverse moeder zijn slechts een paar voorbeelden hiervan. Heftige thema’s waar een goede, fijne hulp zo welkom is. Naast coaching en psychologische hulp biedt EVE ook groepsgesprekken, thema avonden en workshops.

Als je de ambitieuze en passievolle dames vraagt waar zij van dromen is hun antwoord duidelijk. Aan het einde van het jaar willen ze beschikken over een ‘echt’ centrum. Een fijne ontmoetingsplek, waar disciplines samen komen. Je niet alleen terecht kunt voor coaching en psychologische hulp, maar je bijvoorbeeld ook een beroep kunt doen op een diëtiste, yoga lerares, sport instructeur of beeldend therapeute. Omdat ze ervan overtuigd zijn dat juist al die verschillende aspecten bijdragen aan het je beter laten voelen. Ben je benieuwd wat de dames voor jou kunnen betekenen op dit vlak? Neem dan zeker contact met ze op.  Je bent in goede handen!