Hoe fijn Den Haag ook is, soms heb jij ook vast de behoefte je even in vakantiesferen te wanen. En natuurlijk kun je dan op zoek naar een goedkoop ticket naar Baskenland (check!), even langs bij de zonnebank op de hoek (check!), maar minstens zo effectief én binnen handbereik is een avondje La Basque (check!).

Zwoele zomeravond La BasqueTe vinden in een monumentaal pandje in de Nobelstraat, waan je je nadat je over de drempel gestapt bent in Baskenland. Uitgestalde Pinxtos op de bar, heerlijk wijnen op glas en fles en gepassioneerde eigenaren. La Basque dus. Inmiddels een absolute favoriet van mij in het centrum van Den Haag. Een open keuken, hapjes voor het uitkiezen, warme gerechten à la carte en de lekkerste desserts. Op je tafel een bakje waarin je de prikkers van je hapjes verzamelt en die aan het eind van de avond je rekening vormen.

Een klein tentje, met een stoel of 30 gok ik. Een fijne sfeer, regelmatig live muziekjes, kortom: een aanrader! En oh ja, op zwoele zomeravonden kun je ook buiten genieten op het kleine terrasje.

P.S. *Heb je een Haagse schatten cadeaubon? Dan kan je hem bij deze Haagse schat inleveren!

La Basque
Nobelstraat 22
2513 BD Den Haag
Website