Een stapel matten, een flinke dosis creativiteit en de ondernemersgeest van Esther maken van het gymlokaal van de Nutsschool in de Vogelwijk de perfect plek voor pop-up yoga studio 100%YOGA. Nou hoor ik je denken, pop-up yoga? Het fenomeen pop-up restaurant en pop-up store dat kennen we inmiddels wel, maar pop-up yoga? Tijd voor een nieuwe ontdekking!

Ik loop het schoolplein op van de Nutsschool, het is donker buiten en het regent. Zit ik hier wel goed? Daar hoefde ik gelukkig niet lang over te twijfelen. Via een zijdeur van de school werd ik super hartelijk ontvangen door energieke Esther, yogadocente en eigenaresse van 100% YOGA. Het relaxte muziekje, de matten die al voor ons klaar lagen en de totaal niet ongemakkelijke ontvangst door mijn ‘mede yogi’s’ (wat ik toch altijd een beetje spannend vind in mijn eentje) deden de ietwat koude ruimte omtoveren tot een ontspannen welkom.

En daar lig ik dan, op mijn rug op een matje, met boven mij de ouderwetse ringen en naast mij tegen de wand een klimrek. Ik hoor Esther haar rustgevende en warme stem. Mijn gedachten dwalen af… Een ouderwetse gymzaal van een basisschool, is dat nou de perfecte yoga locatie? Ja, dat is het zeker! En daarmee valt het principe van pop-up yoga helemaal op zijn plek.

Volgens Esther kan yoga altijd, en overal. Haar pop-up yoga studio is dan ook op elke plek uit te rollen. Op de woensdagvond als vaste locatie in de Vogelwijk, op dinsdagochtend bedrijfsyoga om haar collega’s gezond en productief te houden, in de zomer yogasessies op het strand, en ook digitaal zijn haar lessen (gratis) te volgen. Allemaal om het voor jou zo gemakkelijk mogelijk te maken om een lesje mee te pakken op een plek die jij prettig vindt. Dus heb jij nou nog een perfecte locatie in gedachten waar Esther haar pop-up yoga studio zou moeten uitrollen, laat het ons én haar dan zeker weten! Hoe laagdrempelig is dat!

Die laagdrempeligheid zie je bij 100% YOGA overal terug. De verschillende plekken, het gemak waarmee je per keer kan beslissen of je wel of niet deelneemt, en dus per keer kan betalen en vooral ook in de toegankelijkheid van haar lessen. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog nooit een lesje Hatha yoga had gevolgd, poweryoga was meer mijn ding. Hatha leek mij altijd zo zweverig, dat je je wortels in de vloer moet voelen als een boom.. Nou dat vooroordeel kan ik na dit lesje wel opzij zetten. In een lekkere flow deden we een serie oefeningen die goed zijn voor je lijf en je ademhaling. Lekkere inspanning en ontspanning tegelijk! En als dat geen lekker begin van je woensdagavond is, dan weet ik het ook niet meer…

Enthousiast geworden, neem dan zeker eens een kijkje op de website van 100% YOGA voor een gratis  digitale les of start met een lekker proeflesje op de woensdagavond. Wat mij betreft hebben we weer een echte Haagse schat gevonden. Ga jij ook een lesje volgen?

*p.s. Heb je een Haagse schatten cadeaubon? Dan kan je hem ook bij deze Haagse schat inleveren!

100%YOGA

esther@100procent-yoga.com
YogaHotline 06-19340160
Website

100_procent_yoga_Haagse_schatten_1 100_procent_yoga_Haagse_schatten_2 100_procent_yoga_Haagse_schatten_3