Men neme: een zonnig dagje, een tip van één van onze trouwe volgers en een knorrend maagje. Goed, even wat korte achtergrondinfo. Wij plannen geregeld een ‘Haagse schatten dag’ in. Op een dag dat wij beiden niet werken en ons dus volledig kunnen richten op onze allernieuwste, ‘ietwat’ uit de hand gelopen, hobby. Zo ook dit weekend. Nadat we ’s morgens beiden achter onze laptop verstopt zaten en een berg werk verzetten, mochten we hierna uiteraard lekker lunchen. Onze bestemming vandaag? Portugese lunchroom Bliss. In de Kettingstraat in het centrum van Den Haag vind je dit kleine, maar oh zo fijne lunchtentje.

Genietend in de zon op het kleine terrasje, verwelkomd door de Portugese, passievolle Luisa. Die wijn schenkt in een soort van melkbeker, maar dat maakte ons opeens niets uit. Portugese pasteitjes, heerlijke broodjes, cakejes waar je je vingers bij aflikt. Je snapt: we zijn er de hele middag geweest!

Afkomstig uit Lisboa (haar antwoord op mijn vraag), maar nu trotse inwoonster van Den Haag. Het gezamenlijk uitgebreid koken met de familie in Lissabon mist ze regelmatig, maar wat zijn wij blij dat we deze Haagse schat zich hier gevestigd heeft.

En het allerfijnste: ik mag nog een keertje terug, want ben vergeten waar ik deze zomer ook alweer de allerlekkerste en meest authentieke pastel de nata moest proeven als ik Lissabon voor het eerst bezoek!

Bliss

Kettingstraat 12A
2511 AN Den Haag
Website