Cadeaubon bestellen

Happies & bakkies

Restaurant Ethica

Restaurant Ethica, een duurzame plek aan de Dunne Bierkade. Een plek waar lokaal, zelfgemaakt en duurzaam de belangrijkste waarden zijn.

Happies & bakkies

Restaurant Ethica

Op het meest zonnige hoekje van de Dunne Bierkade vind je restaurant Ethica. Joske en Robin, de eigenaren van deze mooie plek aan het water, willen moeder aarde zo goed mogelijk behandelen en daar willen ze jou in meenemen. De kaart staat dan ook vol lekkere en duurzame keuzes om van te genieten. 

Meer dan een restaurant

Ethica is meer dan alleen een duurzaam restaurant. Zo hebben ze bijvoorbeeld ook een eigen moestuin! En een uitgebreid ‘Ethica-thuis’ menu. Niet alleen een take-away menu, maar ook een uitgebreid aanbod in pakketten. Waar je ook voor kiest, je weet zeker dat je hier helpt de wereld een stukje te verduurzamen. Zo willen we allemaal wel verduurzamen toch?

Duurzaam, lokaal en zelfgemaakt

Dit zijn de waarden waarmee zij het restaurant runnen. Duurzame producten, lokale samenwerkingen en zoveel mogelijk zelfgemaakt. Zo brouwen ze hun eigen bier en hebben ze dus een eigen moestuin. Wist je dat zelfs de stoelen in het restaurant ook zelfgemaakt zijn? Het restaurant wordt gezien als middel om verduurzaming onder een zo groot mogelijk publiek te promoten. Dit doen ze dus niet alleen in het restaurant, maar ook met duurzame pakketten, cursussen en workshops. Hoe jij kan helpen? Door het verhaal van Ethica te vertellen aan jouw vrienden en familie en door ze uit te nodigen voor een heerlijk diner of ze te trakteren op zo’n fantastisch pakket!

Ethica, het belangrijkste boek van Spinoza

De naam Ethica refereert aan het boek van Spinoza. Waarom Spinoza? Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste ligt het restaurant midden op de plek waar Spinoza zijn leven leefde. Zo vind je hier het beeld van Spinoza, het Spinozahuis, het Spinozastraatje, het Spinozahof en het Spinozapoortje. In het boek Ethica beschrijft hij zijn filosofie over het universum en welke rol de mens daarin speelt. Deze filosofie past goed bij de filosofie van het restaurant van Joske en Robin. Mooi verhaal om te vertellen toch als je met jouw gezelschap geniet van een heerlijk dinertje bij deze fantastische schat?