Wie zin heeft in anders dan anders, is aan dit adresje helemaal goed! Normal Gets You Nowhere, de naam zegt eigenlijk al genoeg. Een fijne winkel vol handgedrukte t-shirts met unieke teksten en leuke cadeautjes! Meer weten over dit bijzondere winkeltje? Lees het in onze nieuwste blog.

Wie bij Normal Gets You Nowhere binnenstapt wordt meteen hartelijk ontvangen door Babiche. En als je haar nu niet direct ziet staan, dan zit ze ongetwijfeld achterin de zaak haar creatieve ideeën uit te werken. Want creatief, dat is hoe je Babiche zeker kan omschrijven. Met die creativiteit bedenkt ze de leukste teksten, die ze vervolgens zelf op eerlijk gemaakte t-shirts van biologisch katoen perst of door haar vader laat zeefdrukken.

In haar enthousiaste verhaal neemt ze me mee naar het ontstaan van de winkel, inmiddels alweer 6 jaar geleden. Ze komt uit een echt ondernemersgezin en zat altijd boordevol ideeën hoe dingen beter, duurzamer en onderscheidender konden. En als je vader dan ook nog eens al jarenlang een zeefdrukkerij in het Zeeheldenkwartier heeft, dan is het openen van een eigen zaak in het pandje ernaast bijna een vanzelfsprekendheid. Ik krijg een kijkje in de keuken: haar ontwerptafel en de zeefdrukkerij van haar vader. Wow, echt tof om te zien hoe je van idee, tot ontwerp en zeefdruk, uiteindelijk bij een tof en uniek shirt terecht komt. Zo gaat dat dus ook met opdrachten die ze tijdens het runnen van Normal Gets You Nowhere binnenkrijgt, vertelt ze me. Dan worden de teksten meestal aangeleverd door de klant, en maakt zij het ontwerp en verzorgt het persen of zeefdrukken op het shirt. Ik bekijk al die handbedrukte shirt toch opeens met heel andere ogen.

In de winkel verkoopt ze overigens niet alleen t-shirts. Ook sweaters, onesies voor volwassenen en kids en voor de allerkleinsten zijn er de schattigste ‘I love Den Haag’ rompertjes. Een item dat wat ons betreft natuurlijk elke Haagse baby in de kast moet hebben! Maar naast kleding vind je er ook sieraden van jonge ontwerpers, lightboxen, exclusieve kaarten en leuke cadeautjes.

Wat ik zo tof vind aan Babiche is dat ze over elk item dat bij Normal Gets You Nowhere in de winkel ligt echt goed heeft nagedacht. Het moet uniek zijn, liefst lokaal en vooral fairtrade. Daarom verkoopt ze bijvoorbeeld ook schoenen en zonnebrillen van het merk TOMS. En voor diegene die het TOMS principe nog niet kent: voor ieder paar verkochte TOMS schoenen gaat er een paar schoenen naar een kind in nood. Hoe mooi is dat, jij een paar hippe stappers en gelijk je steentje bijdragen aan een betere wereld!

Ben benieuwd of jij al eens bij deze Haagse schat bent binnengestapt. Ik kan alleen maar zeggen: zeker doen! En ben je de gelukkige eigenaar van een Haagse schatten cadeaubon? Dan kan je die ook bij deze schat inleveren!

Normal gets you nowhere

Prins Hendrikstraat 74
2518 HV Den Haag
Website