Ik kan er niks aan doen. Heb een kleine ‘weer-app ‘ verslaving. En da’s met deze wisselvallige zomer heus niet altijd een pretje. Afgelopen dagen kon ik mijn lol echter niet op. Het is inmiddels tropisch warm in Den Haag. En daarom neem ik je in deze blog mee naar mijn drie favoriete spots aan de kust. Geheel in willekeurige volgorde, ik start van links naar rechts. Beginnend in Kijkduin. Want nee, mijn favorieten vind je niet op Scheveningen, maar aan het Zuiderstrand. Zit je er klaar voor?

#1 Suiderstrand (strandslag 2a)

Een paar honderd meter ten zuiden van de boulevard van Kijkduin vind je de eerste hotspot: Suiderstrand. Bij Suiderstrand heb ik altijd het gevoel alsof ik op reis ben. En laat ik daar nu net heel dol op zijn! Een ontspannen, fijne sfeer, heerlijk uit de drukte en met uitzicht op de Zandmotor: dé spot voor surfers en kiters. Ik plof er gemakkelijk in mijn eentje neer voor een lekker lunch, geniet er van goede wijnen en dans er tijdens de Fuego Fridays die ze deze zomer voor het eerst organiseerden. Fijne DJ’s, gloeiende BBQ’s en lekkere cocktails. Een klein stukje doorfietsen vanaf Kijkduin is wat mij betreft dan ook absoluut aan te raden. Woon je iets verder weg? Sinds deze zomer vind je de strandhuisjes direct naast Suiderstrand.

#2 De Staat (strandslag 10)

Mijn favoriete zomerse dag start met een uitgebreid Staats ontbijt. Verse sapjes, goede koffie en heerlijk verse producten. Niet voor niets een begrip in Den Haag. Sowieso ben ik dol op De Staat. Ik hou van de wat sobere inrichting, het strand is toch al mooi genoeg? Maar vooral ben ik dol op het vriendelijke personeel én bovenal de goede keuken. De Staat is een ongedwongen strandtent, waar je heerlijk eet, zelf je drankjes haalt bij de bar, toffe evenementjes bezoekt en met vrienden met en zonder kids eindeloos borrelt. Je zeult er met kussens om de fijnste plek te creëren zodat je ten volste geniet van dat met zorg gekozen wijntje van die fijne uitgebreide kaart.

#3 Strandpaviljoen Zuid (strandslag 11)

Pizza’s uit de steenoven, drankjes van de buitenbar, bio-frietjes uit de frietkeet en kannen sangria. Da’s Zuid. Een ideale spot voor vrienden, voor gezinnen en voor surfers. Een plek waar het niet alleen buiten op het enorme terras goed vertoeven is, maar het binnen minstens zo gezellig en fijn is. Waar een DJ draait bij zonsondergang, mensen hun vingers aflikken bij de mosselpannetjes en je na je bezoekje alleen maar volmondig kunt beamen: #oostwestzuidbest!

Ik kijk uit naar drie zwoele zomeravonden bij mijn favo strandspots en ben reuze benieuwd waar ik jou tegenkom!

De Staat Suiderstrand IIZuid II