Foodfestivals… het afgelopen seizoen waren ze er in overvloed. Een trend die voorlopig nog wel even lijkt door te zetten. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar stiekem kunnen wij er geen genoeg van krijgen! Natuurlijk wel alleen wanneer het goed in elkaar zit, een vernieuwend concept heeft of op een toffe Haagse locatie wordt gehouden. En laat het festival van aanstaande zaterdag nou net al deze drie ingrediënten bevatten: Tappen en tafelen!

Tappen en tafelen: een Haags foodfestival(letje) bij Haagse schat Kompaan. Denk aan fine-dining in industriële sfeer! Onder het genot van een relaxed blues muziekje proef je de lekkerste hapjes van de volgende vier Haagse ondernemers:
Kaas en worst op wielen, een foodtruck met ambachtelijke producten uit de regio.
Haagse hapjes, creatieve culinaire catering, oftewel culinair met een grote C!
Liber, petit restaurant bekend om hun heerlijke shared dining menu’s.
Basaal, het restaurant waarbij natuurlijke-, streek- en seizoensgebonden producten centraal staan.

‘We hebben bewust gekozen voor een klein aantal Haagse ondernemers. Zo is het tenminste echt lekker Haags! Want dat mis ik toch wel een beetje als ik op een foodfestival zoals TREK loop’, vertelt Lotte Holtappels, eigenaresse van Kaas en worst op wielen mij. ‘Ook de keuze voor juist kleine hapjes is wat ons evenement anders maakt. Meestal staan er zoveel foodtrucks op een evenement, die allemaal een flinke portie verzorgen. Zo heb je amper de mogelijkheid hebt om van al die lekkere dingen iets uit te proberen’.

Tijdens Tappen en tafelen pakken de Haagse ondernemers allemaal uit met twee bijzondere gerechtjes. Koop je een strippenkaart, dan geniet je van 4 van de 8 hapjes naar keuze. Uiteraard schenkt Kompaan daar een heerlijk bijpassend biertje bij! De hapjes kan je natuurlijk ook los bestellen. Heb je dus nog geen plannen voor aanstaande zaterdag? Schuif dan tussen 14.00 en 22.00 uur gezellig aan bij Kompaan op de kade en geniet van een lekkere proeverij van gerechtjes, koude biertjes, ontspannen muziekje en een lekker sfeertje!

Tappen en tafelen

14.00 – 22.00 uur
@Kompaan Beer Bar
Saturnusstraat 55, Den Haag

PS: de Haagse ondernemers die de gerechtjes serveren staan allemaal op ons potentiële Haagse schatten-lijstje. Wij gaan dit weekend dus zeker op onderzoek uit. Maar zijn natuurlijk ook reuze benieuwd naar jouw mening. Wat vinden jullie… ware Haagse schatten of niet?