Oké ik geef het toe, ik ben een echt stadsmeisje. Maar wel eentje, die stiekem best houdt van het boerenleven. En dan doel ik vooral op de producten: verse eitjes van de boer, bloemen uit het stalletje langs de weg en de lekkerste verse groente uit eigen (moes)tuin. Maar omdat mijn groene vingers mij nogal eens in de steek laten, ben ik vooral voor dat laatste toch echt op de groenteboer aangewezen. Totdat ik deze nieuwste Haagse schat ontdekte: Urban Farmers, dè stadsboerderij die het hart van ieder stadsmens sneller laat kloppen!

Een dat sneller kloppen, komt niet alleen door het unieke concept van een stadsboerderij. Deze enorme glazen kas bevindt zich namelijk op de 6e etage van voormalig kantoorpand de Schilde. Dus voor iemand met ‘lichtelijke’ hoogtevrees, kan je wel raden hoe dat eraan toe ging. Met knikkende knietjes stap ik uit de lift. Gelukkig is het ook weer niet zó hoog, en is de 6e etage eigenlijk best goed te doen. Wow, wat een uitzicht! Ik bof, want als ik aankom is net de schemering ingezet. Wat is Den Haag toch mooi besef ik me direct en wat is dit een toffe plek!

Voor diegene die het concept van ‘stadsboerderij’ nog niet kennen, is de rondleiding een absolute aanrader. Je loopt langs de tilapiakwekerij en door de kas vol met sla, trossen tomaten en aubergineplanten, terwijl je alles te weten komt over de duurzame wisselwerking tussen het kweken van de vissen op de 5e etage en het verbouwen van de groente op de 6e. Natuurlijk mag je onderweg best een tomaatje proeven! Had ik trouwens al gezegd dat dit de grootste stadsboerderij van Europa is?

Natuurlijk kan je het pand niet verlaten zonder een tasje vol verse producten. En heb je zin en tijd om nog even te blijven hangen voor een bakkie of lekker vers sapje? Dan kan dat allemaal. Want Urban Farmers is veel meer dan alleen een stadsboerderij. Het is een inspirerende plek om rustig je laptop open te klappen en te werken. In het café smul je van de lekkerste gerechten bereid met verse producten uit de kas. En naast de wekelijkse Dakmarkt organiseren ze nog veel meer leuke dingen! Zo is er elke week wel een optreden van een fijne singer/songwriter, blijf je lekker soepel door een lesje rooftop yoga of zumba en geniet je er van de verschillende workshops en proeverijen.

Zoals je leest, een absolute aanrader die iedere Hagenees simpelweg moet ontdekken! Want van dit soort unieke plekjes zijn er echt maar weinig. Wij zijn dan ook reuze blij dat Urban Farmers een echte Haagse schat is geworden, zodat je ook bij deze hotspot je Haagse schatten cadeaubon kan inleveren! Wanneer ga jij een kijkje nemen?

Urban Farmers

Televisiestraat 2U
2525 KD Den Haag
Website