YES! We mogen weer een nieuwe Haagse schat toevoegen aan ons platform. En dan ook nog eens een schat die wij stiekem al best lang op ons ‘wensenlijstje’ hadden staan. Jullie begrijpen vast, ons weekend kan bij voorbaat al niet meer stuk. In deze blog laat ik je kennis maken met Theater Dakota. Een theater met een duidelijke buurtfunctie, mooie voorstellingen en gave evenementen. Zit je klaar voor deze verrassende culturele ontdekking?

Theater Dakota dus. Een theater en filmhuis in Escamp. Een plek waar ontmoeten en ontdekken centraal staat. De mooiste (Filmhuis) films, de meest intrigerende voorstellingen, maar ook peuterdans en gave concerten. Een theater dat zich onderscheidt doordat het letterlijk midden in de wijk staat. Een theater waar mensen samen komen. Mensen van alle leeftijden, verschillende afkomsten en uiteenlopende interesses. Dakota verbindt en dat vind ik persoonlijk heel tof om te zien en te ervaren als ik er ben.

De buurvrouw die haar kookkunsten toont tijdens één van de vele festivals. De getalenteerde jongen van verderop die tijdens datzelfde festival zijn rapkunsten laat horen. Of juist die peuter uit de aangrenzende wijk die bij Dakota zijn eerste ukkie concert meemaakt. Het kan en mag allemaal en dat maakt dit theater bijzonder.

Theater Dakota

Zuidlarenstraat 57
2545 VP, Den Haag
Website